Ulaşım

Ford Mach 1 ile elektrikli otomobillere performans getirmeyi hedefliyor

ford mach 1Ford, Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’nda yeni Ranger pikap kamyonetini, Edge’i ve Builtt Mustang’i tanıttı. Ancak şirket etkinliğin sonunda elektrikli otomobil pazarındaki yeni adımı için de ilk işareti verdi. Ford Mach 1 adını taşıyan ve tamamen elektrikle çalışacak SUV aracını duyurdu. Söz konusu araç, 2020’de yollara çıkacak.

Ford, şu an için Mach 1’in performansı veya tasarımı konusunda bir bilgi vermedi. Şirket sadece projeyle ilgili kısa bir video yayınladı. Videoda bir Mustang ve Explorer’ın şimşeklerden önce bir binaya giriş yaptığı görülüyor. Ardından garaj kapıları tekrar açılıyor. Ancak başka bir şey gösterilmeden video sona eriyor.

Mach 1’i tanıtan Ford yöneticisi Jim Farley, soruları cevaplamak yerine bazı sorular sormayı tercih etti. Farley, sahnede duyulan motor sesine istinaden “Bu ses ve bir elektrikli yarış hızlandırıcısı bir araya gelince ortaya ne çıkar?” sorusunu sordu. Farley’in bir diğer sorusu ise “Elektrikli bir otomobil ruhu kışkırtabilir mi?” oldu.

https://twitter.com/Ford/status/952669356177096704

Ford Mach 1 yollara çıktığında elektrikli otomobil pazarında işler değişmiş olabilir

Tesla hâli hazırda elektrikli otomobil pazarında performansa odaklanan tek şirket konumunda. Ancak bu durum Ford Mach 1 piyasaya çıktığında kayda değer ölçüde değişmiş olabilir. Porsche Mission E adını taşıyan elektrikli otomobilini 2019’da yollara çıkarmayı planlıyor. Şirketin Volkswagen Group bünyesindeki diğer şirketlerin de yararlanabileceği bir elektrikli otomobil platformu üzerinde çalıştığı da gelen haberler arasında yer alıyor. Jaguar da 2018’in sonunda elektrikli SUV konsepti I-Pace’i yollara çıkarmayı planlıyor.

İLGİLİ HABERLER