Ulaşım

Ford ve Google sürücüsüz otomobil üretimi için güçlerini birleştirebilir

google surucusuz otomobil

Ford ve Google’ın sürücüsüz otomobil üretmek için ortak bir şirket kuracağı söyleniyor. Yahoo! Autos’un haberine göre, bu ortaklık önümüzdeki ayın ilk günlerinde Las Vegas’ta gerçekleştirilecek CES 2016’da duyurulacak. Google’dan geçtiğimiz hafta yapılan açıklamada, sürücüsüz otomobil çalışmalarının çatı şirket Alphabet bünyesindeki başka bir yapı altında sürdürülebileceği belirtilmişti. Ford ortaklığı Google’ın yeniden organizasyon planıyla ilgili olabilir.

Söz konusu işbirliği, hem Google’a hem de Ford’a ihtiyaç duyduklarını verebilir. Google büyük ölçekli otomobil üretimi konusunda kıymetli bir uzmanlık kazanırken, Ford da Google’ın otonom sürüş teknolojisinden faydalanabilir.

Her iki şirket de yıllardır otonom sürüş konusunda çalışmalar yürütse de, Google sürücüsüz otomobil programı kamuoyu tarafından daha fazla biliniyor. İnternet devi, hem Kaliforniya’da hem de Teksas’ta sürücüsüz otomobillerini yollarda test ediyor. Ford ise Kaliforniya’da yol testi gerçekleştirme iznini kısa süre önce almıştı.

Yahoo’nun haberine göre, kurulacak şirket Ford’dan yasal bakımdan ayrı olacak. Bu kararda Ford’un giderek büyüyen sürücüsüz otomobil pazarına dair sorumluluk endişelerinin önemli rol oynadığı belirtiliyor. Yapılan anlaşma, iki şirketin çalışmalarında birbirlerine bağlı olması gibi bir zorunluluk getirmeyecek. Eski Ford CEO’su Alan Mullally’nin geçtiğimiz yıl Google yönetim kuruluna katılması, iki şirket arasındaki yakın ilişkinin önemli bir göstergesi olarak nitelenmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER