Ulaşım

2014 model Ford Focus Avrupa’da SYNC 2 teknolojisini barındıran ilk otomobil olacak

Ford yeni araç içi bilgi ve eğlence sistemi SYNC 2’nin Avrupa’ya 2014 model Ford Focus ile giriş yapacağını açıkladı. Yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekran, gelişmiş sesli kontroller ve yerleşik uygulamalar barındıran SYNC 2 ile kullanıcılar navigasyon desteği, klima ve müzik kontrolüne ek olarak sisteme bağladıkları mobil cihazlarını daha etkin biçimde yönetebilecek. Ford’un yeni dikey park teknolojisi de ilk olarak 2014 Ford Focus’ta kullanıma sunulacak.

ford-focus-sync-2-240214

Ford SYNC 2’de bulunan bölünmüş ekranlı navigasyon sisteminde detaylı komutlar, sesli sokak ve cadde isimleri, 3D otoyol kavşak ve önemli yer grafiklerileri bulunuyor. Bunlara ek olarak, SYNC 2’de biri Michelin tarafından sunulan yeşil rehber olmak üzere iki rehber yer alıyor. Bu rehberler, diğer araç içi özelliklerde olduğu gibi, sesli olarak kullanmak mümkün oluyor. Örneğin kullanıcı ”Açım” dediği zaman rehber yakınlardaki restoranların listesini gösteriyor.

Dikey park teknolojisindeyse Ford’un aracın arkasına yerleştirdiği iki sensörden faydalanılıyor. Sürücülerin elleri serbest biçimde dikey park etmesine yardımcı olan bu sensörler, araç geri vitesteyken arkadan geçen yaya ve araçlar konusunda da sürücüyü uyarıyor. Park-Out Assist moduysa sürücülerin paralel park pozisyonundan çıkmasını sağlıyor.

Yeni Ford Focus’un bir diğer yeniliği ise araç sahiplerine çeşitli sınırlamalar koyma imkanı veren MyKey. Bu özellik sayesinde kullanıcılar maksimum müzik sesinden, maksimum hıza kadar pek çok konuda bir limit belirleyebiliyor, hatta emniyet kemerinin çözülmesi durumunda motoru bile otomatik olarak durdurabiliyor. Yeni Ford Focus 2014’ün ikinci yarısında Avrupa’da satışa sunulacak.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER