Ulaşım

Ford F-250 için 3D yazıcı atıklarından parça üretiyor

ford f-250
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Üç boyutlu (3D) yazıcılarla üretim yapmanın avantajlarından birisi de, geleneksel üretime kıyasla daha az atık çıkması. Buna rağmen, bu durum ortaya hiç atık çıkmadığı anlamına gelmiyor. 3D üretim sürecini daha sürdürülebilir hâle getirmek isteyen Ford, bunun için F-250 kamyonetinde 3D yazıcılardan çıkan atıklarla üretilen parçalar kullanıyor.

Ford bunun için HP’nin de aralarında bulunduğu dört şirketle iş birliği yapıyor. Şirketler, bunun otomotiv endüstrisi için bir ilk olduğunu belirtti. Parçaların üretimine ve F-250’ye montajına başladığını belirten Ford; 3D atıklarından üretilen parçaların konvansiyonel muadillerine kıyasla yüzde 7 daha hafif ve yüzde 10 daha ucuz olduğuna da dikkat çekti. Şirketten verilen bilgiye göre, bu parçalar kimyasallara ve neme karşı da daha dayanıklı.

Ford F-250 gibi çok yakıt tüketen bir aracın üretiminde sıfır atık konusunda bir hassasiyet gösterilmesi tuhaf bir durum olarak değerlendirilebilir. Ancak bunun gerekli ve doğru bir adım olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Ford bu parçaları 10 otomobilinde daha kullanmayı planlıyor. Şirketin büyük yatırım yaptığı elektrikli otomobillerin de bu listeye girmesi bekleniyor. Ford, elektrikli otomobiller için 150 milyar dolarlık bir yatırım planı açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER