Ulaşım

Tamamen elektrikli yeni Ford Explorer Avrupa yollarına özel sürüş deneyimi sunacak

ford explorer

Ford Explorer ile tamamen elektrikli otomobil portföyüne yeni bir seçenek daha ekliyor. Şirketten yapılan açıklamada yeni Explorer’ın Alman mühendisliğini Amerikan tarzıyla birleştirdiği belirtilirken, Explorer ile Ford markasının Avrupa’da yeniden keşfedileceğinin altı çizildi. Orta boyuttaki crossover, iki sıra halinde beş kişilik koltuk düzeni ile ailelere tam donanımlı ve konforlu bir yolculuk vadediyor.

Almanya’da tasarlanıp üretilen tamamen elektrikli yeni Explorer, güçlü bir dijital deneyim sunarak sürücünün ve yolcuların hareket halindeyken bağlantıda kalmalarına ve konforlu bir yolculuk yapmalarını mümkün kılıyor. Yolculuk deneyimini zenginleştireceği belirtilen özellikler arasında geniş ve hareketli dokunmatik ekran SYNC Move, iç mekâna göre özel uyarlanmış sesli ve bağlantılı bilgi-eğlence sistemi, kablosuz uygulama entegrasyonu ve gelişmiş sürücü yardım teknolojisi bulunuyor.

470 litrelik bagaj hacmi ve beş koltuğuyla Ford’un en yeni elektrikli otomobili, şehir içi ve şehir dışı yolculuklar için ideal bir deneyim vadediyor. Sürücü ve ön koltuktaki yolcu arasındaki 17 litrelik konsol, 15 inçlik bir dizüstü bilgisayar konulacak alan sağlarken; özel bir dolap ve akıllı bagaj kapağı Explorer’ın dikkat çekici özellikleri arasında yer alıyor.

Ford’dan yapılan açıklamada otomobilde üst sınıf malzemelerin kullanıldığı ve sportif koltuklara yer verildiği belirtildi. Şirket ses sisteminin de konsept otomobillere özgü olarak tanımlanabilecek türden olduğunun altını çizdi. Öne çıkarılan bir diğer nokta ise sadece 25 dakika içinde otomobilin bataryasının yüzde 10’dan yüzde 80 doluluk seviyesine ulaşması oldu.

Tamamen elektrikli Ford Explorer’da 15 inç büyüklüğünde bir dokunmatik ekran mevcut. İki büyük akıllı telefon taşıyabilen bölme, standart olarak bir kablosuz şarj özelliğiyle birlikte sunuluyor ve SYNC Move, Android Auto ve Apple CarPlay ile kablosuz uyumluluk sağlıyor.

Yeni Ford Explorer ne zaman yollara çıkacak?

Ford Model e Avrupa Genel Müdürü Martin Sander, yeni otomobili şu sözlerle değerlendirdi: “Explorer, yeni nesil ve heyecan verici Ford elektrikli otomobillerin öncüsü. Amerikan köklerimize sahip, ancak Avrupa’daki müşterilerimiz için Köln’de üretildi. Büyük maceralar için yolculuğa hazır ve müşterilerimizin sürüş sırasında günlük ihtiyaçlarını karşılayacak her şeye sahip.”

Explorer ve Explorer Premium olarak iki özel versiyona sahip olan tamamen elektrikli yeni Ford Explorer, Avrupa pazarlarında bu yıl sonu itibariyle sipariş edilebilecek. Türkiye’de ise önümüzdeki dönemde kullanıcılarla buluşacak. 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER