Ulaşım

Ford elektrikli scotter şirketi Spin’i 40 milyon dolar karşılığında satın alıyor

ford elektrikli scooter

Ford elektrikli scooter üreticisi Spin‘i 40 milyon dolar karşılığında satın alıyor. Axios‘ta yer alan habere göre, söz konusu meblağ, Spin’e geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen A Serisi fonlamanın ardından biçilen değerle hemen hemen aynı seviyede.

Ford için elektrikli scooter pazarı yeni bir mecra değil. Şirket, ABD’deki Purdue Üniversitesi’nde geçtiğimiz ay “Jelly” olarak adlandırılan elektrikli scooter’lardan oluşan bir kiralama servisini test etmişti. Ford 2016’da San Francisco merkezli servis girişimi Chariot‘u satın almasından bu yana yeni ulaşım çözümleri üzerine çalışıyor.

Şirket, ABD’nin Kaliforniya eyaletinde Körfez Bölgesi’nde de 2013’ten bu yana Ford GoBikes adını taşıyan bir bisiklet paylaşımı programı yürütüyor. Ford’un söz konusu programı birlikte başlattığı Motivate, geçtiğimiz yaz elektrikli scooter pazarına giriş yapan Lyft tarafından satın alınmıştı.

Ford elektrikli scooter pazarındaki hedefleri konusunda şimdilik kapsamlı bilgiler vermiş değil. Ancak otomotiv devinin Spin’in mevcut faaliyet sahasını genişleteceğini söylemek de çok zor olmuyor. Spin hâlihazırda Charlotte, Denver, Detroit ve Long Beach gibi şehirlerde ve beş üniversite yerleşkesinde faaliyet gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER