Ulaşım

Ford elektrikli otomobilleri internet üzerinden satmak istiyor

ford elektrikli otomobil

Ford CEO’su Jim Farley, elektrikli otomobillerini sabitlenmiş fiyatlarla ve tamamen çevrimiçi ortamda satabileceklerini belirtti. IBM tarafından düzenlenen bir konferansta konuşan Farley, bayilerin araç teslim ve servis noktası işlevi gören bir tür müşteri merkezi olduğu bir gelecek hayal ettiklerini dile getirdi.

Araçların eve teslimatının da seçenekler arasında olacağını söyleyen Farley, bayileri ve satış görevlilerini aradan tamamen kaldırmak istiyor gibi görünüyor. Ford CEO’sunu “pazarlıksız fiyat uygulamamız gerekiyor” sözleri de bu izlenimi destekliyor.

Otomotiv devi, elektrikli otomobil pazarında zirveye yerleşme hedefini daha önce duyurmuştu. Bu yolda öncelikle Tesla’yı sollaması gereken şirketin karşısında BMW, Nissan ve Kia gibi eski rakipleri de bulunuyor.

Farley’in verdiği bilgiye göre, şirket 2023 itibarıyla yılda 600 bin elektrikli otomobil üretebilir hâle gelmeyi hedefliyor. Tesla‘nın geçtiğimiz yıl 936 bin elektrikli otomobil teslimatı gerçekleştirdiğini göz önüne alınca şirketin yolunun bir hayli uzun olduğu anlaşılıyor.

Ford CEO’su elektrikli otomobillerin ortalama satış fiyatının 25 bin doların altına inmesini öngörüyor. Farley’e göre batarya ve dağıtım maliyetlerinin azalması sayesinde elektrikli otomobiller de ucuzlayacak.

İLGİLİ HABERLER