Ulaşım

Ford elektrikli otomobil üretimi için büyük tesis kuruyor

ford elektrikli otomobil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Elektrikli otomobil pazarına büyük önem veren Ford, “Blue Oval City” (Mavi Oval Şehir) adını taşıyan yeni yerleşkesiyle ilgili planlarını açıkladı. Blue Oval City, elektrikli otomobil ve batarya üretimi için ayrılan 11.4 milyar dolarlık fonun bir parçası olarak kurulacak. Bu yeni fabrika, Ford’un tarihindeki en büyük üretim yatırımı olma özelliği taşıyor.

Ford ve SK Innovation arasındaki mevcut iş birliğinin yeni halkası olan tesisin yapımı için 5.6 milyar dolar harcanması öngörülüyor. Blue Oval City, ABD’nin Tennessee eyaletinin Stanton şehrine inşa edilecek. Şirket bir süre önce Michigan’daki üç fabrikasına da toplamda 250 milyon dolarlık elektrikli otomobil üretimi odaklı yatırım yapılacağını açıklamıştı.

Ford bu fabrikada montajın 2025’te başlamasını planlıyor. Otomobil devi, SK Innovation ile birlikte Kentucky’de iki adet batarya üretim tesisini de hizmete geçirmeye hazırlanıyor. Bunlardan biri 2025’te, diğeri de 2026’da faaliyete geçecek. Söz konusu üç fabrikada yaklaşık 11 bin kişiye istihdam sağlanması öngörülüyor.

Blue Oval City, Ford’un dikey entegre üretim yaklaşımının son derece iyi bir örneği olarak değerlendirilebilir. Yeni nesil elektrikli F serisi kamyonların üretim merkezi olacak olan bu tesis, BlueOvalSK batarya üretim tesisini de arazisinde barındıracak. Kısa süre önce elektrikli otomobil bataryalarını dönüştürmek için Redwood Materials ile anlaşan Ford, dönüşüm işini de Blue Oval City sınırlarında gerçekleştirecek.

İLGİLİ HABERLER