Ulaşım

Ford elektrikli otomobil üretiminde hedefine bir yıl gecikmeli ulaşacak

ford f-150 lightning ford elektrikli otomobil

Ford elektrikli otomobil üretimi için daha önce belirlediği hedeflerinden biraz sapmış gibi görünüyor. The Washington Post’un haberine göre; şirketin CEO’su Jim Farley, yılda 600 bin elektrikli otomobil üretimi hedefine 2023 yerine 2024 itibarıyla ulaşılacağını tahmin ediyor.

Şirket lityum demir fosfat bataryalar sayesinde 2023’ün sonlarında bu üretim hedefini tutturmayı öngörüyordu. Lityum demir fosfat bataryalar sayesinde şirketin üretim maliyetlerini kısması ve tedariğinde sıkıntı yaşanan nikel ve diğer bileşenlere olan bağlılığını azaltması amaçlanmıştı.

Farley, Ford’un son finans raporunda konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Elektrikli araçların benimsenmesinin kısa vadeli hızı beklenenden biraz daha yavaş olacak. Bu durum Ford gibi erken hareket edenlere fayda sağlayacak. Elektrikli otomobil müşterilerinin marka sadakati yüksek ve biz de yüksek hacimli birinci nesil ürünlerimizle onların çoğunu kazanıyoruz.”

Ford’un tamamen elektrikli otomobillerinden sorumlu birimi, birinci nesil F-150 Lightning ve Mustang Mach-E araçlarından elde edilen gelirin yüzde 39 artmasıyla başarılı bir ikinci çeyrek geçirdi.

Ford elektrikli otomobil fiyatlarını aşağıya çekmişti

Ford elektrikli kamyoneti F-150 Lightning’i duyurduktan sonra adeta bir ön sipariş yağmuruna tutulmuş ve yoğun talep nedeniyle rezervasyon almayı geçici olarak durdurmuştu. Şirket kısa süre önce artan üretim kapasitesini gerekçe göstererek F-150 Lightning’in fiyatını aşağıya çekmişti. Ancak bunun asıl nedeninin Ford’un Tesla ve General Motors gibi rakiplere müşteri kaybetmek istememesi olduğu söylenebilir.

Ford’un finans şefi John Lawler, elektrikli otomobillere geçişin başladığını ancak bu geçişin biraz daha uzun süreceği ve beklenenden daha yavaş olacağını belirtti. Ford elektrikli otomobil üretimini 2026 itibarıyla yılda 2 milyona çıkarmayı hedeflese de, bu gecikme o hedefi de etkileyecek gibi görünüyor. Hedefin ne zaman gerçekleşeceği belirsizliğini korusa da; Lawler elektrikli otomobil yatırımlarının hız kesmeden süreceğini dile getirdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER