Ulaşım

Ford elektrikli otomobil programına 4.5 milyar dolar yatırım yapıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Ford Elektrikli Otomobil

Ford elektrikli otomobil programı için 4.5 milyar dolar değerinde yatırım yapacağını açıkladı. Söz konusu program çerçevesinde 2020 itibarıyla 13 elektrikli taşıtın yollara çıkaması amaçlanıyor. Şirketin Deaborn’daki genel merkezinde duyurulan program, Ford’un bugüne kadar elektrikli araçlar konusunda yaptığı en iddialı duyuru olma niteliğini taşıyor.

Elektrikli otomobil satışları istenilen seviyede gitmese de, üreticiler ürün gamlarını ABD’de daha sıkı emisyon standartlarının devreye gireceği 2025 öncesinde yakıt tüketimini azaltacak modellerle yenileme yolunda çalışmalar yapıyor. Ford’un genişletilmiş yeni elektrikli otomobil portföyünde şirketin çok satan modeli Focus da yer alacak.

Söz konusu model, hızlandırılmış şarj özelliği sayesinde 30 dakika içinde yüzde 80 pil oranına kavuşabilecek ve 160 kilometre yol katedebilecek. Şirketin ürün gamının yüzde 40’ının elektrikli versiyonları geliştirilecek.

Ford elektrikli otomobil programı için kadrosunu genişletiyor

Ford elektrikli otomobil skalasını nasıl büyüteceği konusundaki kararını geçtiğimiz aylarda verebilmiş değildi. Şirketin CEO’su Mark Fields, verdiği röportajlarda pil maliyeti, menzil ve altyapı gibi sorunları potansiyel engeller arasında sıralamıştı. Şirket, yeni duyurduğu plan çerçevesinde elektrikli motor mühendisliği birimine 120 kişiyi daha dahil etti.

İLGİLİ HABERLER