Teknoloji

DJI ve Ford hareket eden araçlardan havalanan drone geliştirmek istiyor

Ford

Ford CES 2016 kapsamında DJI ile birlikte bir duyuru yaptı. İki şirket Birleşmiş Miletler’e arama ve kurtarma görevlerinde yardım etmek istiyor. Bunun için Birleşmiş Milletler’in acil müdahale ekiplerine hareket eden araçlardan da havalanabilen insansız hava araçları sağlamayı planlıyorlar ve bunu gerçeğe dönüştürmek için sizin yardımınıza ihtiyaçları var.

Bu yılın DJI Geliştiriciler Müsabakasında iki şirket işbirliği yapıyor, katılımcıların drone’lara hareket eden Ford F-150 arazi araçlarından havalanma ve yine aynı araca geri dönme kabiliyeti veren uygulamalar geliştirmesi zorunlu kılınıyor.

Söz konusu uygulama aynı zamanda insansız hava aracının hayatta kalanların konumları hakkında bilgi toplama, daha sonra videoları, haritaları veya diğer verileri müdahale ekibinin aracına gönderme gibi yeteneklerinin de bulunması gerekiyor. İş ortakları drone-arazi aracı sisteminin Birleşmiş Milletler’e tsunami veya deprem gibi doğal afetlerden etkilenen alanları hızlı şekilde araştırmasında yardımcı olacağına inanıyor.

Bu projeye isteyen herkes katılabilir, ancak DJI ve Ford havuz içinden sadece 15 ekibi seçerek ikinci ayağa kalmasını sağlayacak. Her bir katılımcı ekibe DJI’nin çarpışma önleme sistemli deneysel drone’u Matrice 100 verilecek, böylelikle uygulamalarını test edebilecekler. Final ayağına 10 takım kalacak ve bunlar da bir arama-kurtarma tatbikatından geçerek 100 bin dolarlık ödülü almaya çalışacaklar.

DJI ve Ford’un bu yarışmasına başvurular 10 Ocakta başlıyor ve 10 Mart 2016 tarihine kadar da devam edecek.

İLGİLİ HABERLER