Teknoloji

Ford CEO’su Alan Mulally Microsoft’un başına geçeceği iddialarını reddetti

Microsoft’ta Steve Ballmer’ın görevden ayrılacağını açıklamasının ardından yeni CEO arayışı devam ederken, otomotiv sektörünün devlerinden Ford’un CEO’su Alan Mulally’nin adı da bu süreçte en güçlü adaylar arasında telaffuz edilmişti. Ford cephesinden gelen tüm açıklamalara rağmen arkası kesilmeyen bu haberler, Mullaly tarafından yapılan son açıklamanın ardından duracağa benziyor.

alan-mulally-ford-ceo-110913

Associated Press’e konuşan Mulally, Microsoft spekülasyonlarının sona ermesini istediğini, çünkü aklında sadece Ford için çalışmanın olduğunu dile getirdi. Mulally Ford’un kendisinin ayrılacağına dair endişeye kapılmasına gerek olmadığını da sözlerine ekledi. Ford CEO’su bu süreçte Microsoft ile görüşüp görüşmediğine dair bir bilgi vermezken, Microsoft cephesinden de konuya ilişkin bir açıklama gelmedi.

Pek yakında Microsoft’a Cihazlar ve Servisler biriminin yürütcü başkan yardımcısı olarak dönecek olan eski Nokia CEO’su Stephen Elop ve halen Microsoft bünyesinde bulunan Satya Nadella, Tony Bates ve Kevin Turner kalan CEO adayları arasında ön plana çıkıyor.

İlgili >> Associated Press

İLGİLİ HABERLER