Ulaşım

Ford tek tekerlekli motosiklete dönüşebilen arka lastiğin patenti için başvurdu

ford patent

Yakında ilhamını Batmobile’den almış, Ford markalı bir konsept otomobille tanışabiliriz. Otomotiv devinin geçtiğimiz haziran ayında gerçekleştirdiği patent başvurusu, arka lastiği aynı zamanda elektrikli bir tek tekerlekli motosiklet işlevi görebilen bir otomobili tanımlıyor. Patent başvurusunda sunulan senaryoda, sürücü otomobili park ettiğinde otomatik krikonun yardımıyla araç kaldırılıyor ve arka lastik yerinden çıkarılıyor. Motosiklet için gerekli diğer parçalar ise otomobilin bagajında bulunuyor.

Montaj işleminin tamamlanmasının ardından sürücülerin karşısına yolculuklarını biraz daha eğlenceli ve kolay hâle getirebilecek tek tekerlekli bir bisiklet çıkıyor. Söz konusu motosiklet, elektrik enerjisiyle çalışıyor. Patent Yogi tarafından ortaya çıkarılan patentin akıllara Kara Şövalye’de Batman’in kullandığı Batpod isimli motosikleti hatırlattığını söylemek yanlış olmayacaktır. Batpod, Batmobile’in iki lastiğinden faydalanıyordu.batpod-kara-sovalye-batman-301215

Ford yeni patenti önce bir konsept otomobilde kullanabilir

Söz konusu teknolojiyi, yakın dönemde Ford’un yollara çıkan otomobillerinde görmek pek mümkün değil. Ancak şirketin bir konsept aracında bu teknolojiyi ete kemiğe bürünmüş biçimde göstermesi, otomobil meraklılarını fazlasıyla sevindirecektir. Buna rağmen, şirketlerin patentlerini aldıkları teknolojileri her zaman somut ürünlere dönüştürmeyebileceklerini unutmamak gerekiyor. Özellikle teknoloji şirketleri için geçerli olan bu davranış tarzının otomobil üreticileri tarafından da zaman zaman benimsendiği görülüyor. Dolayısıyla trafikten bunaldığınız zaman kenara park edebileceğiniz ve yola arka lastiğin üzerinde devam edebileceğiniz Ford markalı bir otomobile hiçbir zaman sahip olmamanız da ihtimaller arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER