Ulaşım

Ford elektrikli ve hibrit otomobilleri için akıllı saat uygulamaları hazırladı

ford-apple-watch-170915

Bazı otomobil üreticileri geçtiğimiz yıl akıllı saat uygulamaları tanıtmış, hatta bu uygulamalardan bazıları tanıtılmalarından bir süre sonra kullanıma sunulmuştu. Ford da Apple Watch ve Android Wear için hazırladığı uygulamalarıyla partiye katılıyor. MyFord Mobile uygulamasının iOS ve Android versiyonlarını güncelleyerek saat eklentilerini sunan şirket, otomobil sahiplerine saatleri üzerinden sıcaklık kontrolü, kapıları kilitleme ve açma, katedilen mesafeyi görme, otomobilin konum bilgilerine ulaşma gibi imkanlar sunuyor.

Ford, akıllı saat uygulamalarına olan ilgisini daha önceden de gün yüzüne çıkarmıştı. Şirket, geçtiğimiz nisan ayında Silikon Vadisi’ndeki araştırma tesisinde düzenlediği bir medya etkinliğinde Apple Watch projesini katılımcılara göstermişti.

ford-android-watch-170915

Kısa süre öncesinde Ar-Ge aşamasında olan bir projenin hızla somut bir ürüne dönüşmesi ise pek sürpriz değil. Akıllı telefon devriminin şekillendiği yılları kaçıran otomotiv sektörü, aynı hataya giyilebilir ürünlerde düşmemek için işi oldukça sıkı tutuyor.

Söz konusu uygulamalar, sadece Ford’un elektrikli ve hibrit modellerini destekliyor. Desteğin Ford’un mevcut araç kadrosunun daha geniş bir kısmına yayılıp yayılmayacağı ise henüz bilinmiyor. Ancak Ford’un desteği sadece C-MAX Energi, Focus Electric ve Fusion Energi ile sınırlı tutmasının mantıklı bir nedeni de bulunuyor. Her üç otomobil de hücresel modem barındırıyor.

İLGİLİ HABERLER