Ulaşım

Ford elektrikli otomobillere kaynak ayırmak için 8 bin kişiyi işten çıkaracak

Ford Mustang Mach-E

Ford elektrikli otomobil yatırımlarına kaynak yaratmak için 8 bin kişiyle yıllarını ayıracak. Bloomberg’in haberine göre, işten çıkarmaların içten yanmalı motora sahip araçlar geliştiren Ford Blue biriminde yapılacak. Yolların ayrılacağı çalışanların büyük kısmının ABD’de olduğu da paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor.

Mart ayında şirketin CEO’su Jim Farley, yeniden yapılanmayı duyurmuş ve şirketi Ford Blue ve Model E olmak üzere iki bölüme ayırmıştı. Model E biriminin çatısı altında Mach E ve F150 Lightning gibi elektrikli araçlar yer alıyor. Bu yapılanma çerçevesinde 2026’ya kadar 3 milyar dolar tasarruf etme hedefi koyan Farley, Blue’nun tüm şirket için bir “kâr ve nakit motoru” olmasını amaçlıyor.

Konuyla ilgili olarak şirketin operasyon şefi Mark Truby tarafından Bloomberg’e yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Planlarımız çerçevesinde maliyet yapımızı aşağıya çekmek için hedeflerimizi netleştirdik. Böylelikle sektörün en iyileriyle rekabete hazır olduğumuzu göstermek istiyoruz.”

Ford’un ABD’de hâlihazırda 31 bin çalışanı bulunuyor. Elektrikli otomobil üretimini artırmayı hedefleyen şirket, 2026’ya kadar 2 milyon araç üretmeyi planlıyor. Bunun için 50 milyar dolar yatırım yapılacağı da açıklanmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER