Teknoloji

Forbes’a göre Bill Gates yeniden dünyanın en zengin insanı oldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft kurucusu Bill Gates yeniden Forbes’un her yıl açıkladığı milyarderler listesinin zirvesine yerleşti. Gates 76 milyar dolar değerindeki servetiyle bundan önceki dört yılda listenin ilk sırasında yer alan Meksikalı Carlos Slim’i koltuğundan etti. Zirveyi geri alan Gates, böylelikle son 20 yılın 15’inde Forbes’un zenginler listesinin tepesinde yer almış oldu. Gates’in Microsoft’taki hisseleri toplam servetinin üçte birinden az bir kısmına tekabül etse de, hisselerin değer kazanması sayesinde Gates servetini artırmayı başardı.

bill-gates-040712

Geçtiğimiz ay şirketin yönetim kurulu başkanlığından ayrılan Gates, Satya Nadella’ya teknoloji danışmanlığı yaparak Microsoft bünyesindeki varlığını sürdürüyor. Zamanının üçte birinden fazlasında ürün gruplarıyla bir araya geldiğini söyleyen Gates, yeni ürünler üzerinde çalışmanın eğlenceli olduğunu dile getirmişti. Bill ve Melinda Gates Vakfı çatısı altında yürüttüğü hayır faaliyetlerini sürdüren Gates, geride kalan yıllarda vakfa 28 milyar dolar bağışlamıştı.

Forbes’un milyarderler listesinin teknolojik üyeleri arasında en büyük sıçramayı Facebook CEO’su Mark Zuckerberg kaydetti. Facebook hisselerinin değer kazanması sayesinde Zuckerberg’in serveti 28.5 milyar dolara ulaştı. Google’dan Sergey Brin ve Larry Page, Amazon’dan Jeff Bezos gibi isimleri barındıran listenin en yeni üyeleri ise WhatsApp’ın kurucuları Jan Koum ve Brian Acton oldu.

İlgili >> Forbes

İLGİLİ HABERLER