Eğlence

Football Manager 2019’un çıkış tarihi belli oldu

football manager 2019Football Manager veya kısa adıyla FM, dünyanın en popüler futbol menajerlik oyunu olma unvanını uzun yıllardır elinde tutuyor. Sports Interactive tarafından hazırlanan ve Sega tarafından yayınlanan oyunun en yeni versiyonu Football Manager 2019’un (FM 2019) hayranlarla ne zaman buluşacağı da belli oldu.

Oyun, 2 Kasım itibarıyla oyuncularla buluşacak. FM 2019’un çıkış tarihini duyurmak için Sports Interactive tarafından yayınlanan bir video ise Football Manager oyuncularının aşina olduğu gerçeklik hissini ekrana yansıtıyor. Videoda genç bir menajerin bir takımla sözleşme imzalaması, ilk basın toplantısına çıkması ve ilk maçı öncesinde soyunma odasında taktik vermesi gibi görüntüler gösteriliyor. Birinci kişinin gözünden olayı anlatan video, futbolcular çıkış tünelinden sahaya çıkmak üzereyken sona eriyor.

Football Manager 2019’da oyun dinamiklerindeki yenilikler konusundaki bilgiler henüz ortaya çıkmış değil. Bu detayların önümüzdeki aylarda paylaşılması bekleniyor. Ancak oyunun kutusunun tasarımında logonun varlığı fazlasıyla dikkat çekiyor.

FM 2019 ile birlikte Football Manager serisinin en önemli eksikliklerinden biri de kapatılmış olacak. Almanya Futbol Federasyonu (DFB) ve Bundesliga yönetimi ile anlaşmaya varılamadığı için oyunda Almanya Milli Takımı’nı gerçek oyuncularla görmek mümkün olmuyordu. Bundesliga takımları da farklı isimlerle oyunda boy gösteriyordu. Ancak taraflar arasında yapılan anlaşma sayesinde Almanya Milli Takımı ve Bundesliga oyunda lisanslı olarak boy gösterecek. Türkiye ligleri de FM 2019’da yerini alacak.

Oyun, standart versiyonun yanı sıra Football Manager 2019 Mobile ve Football Manager 2019 Touch versiyonlarıyla oyuncuların karşısına çıkacak. Her üç versiyon da 2 Kasım’da yayınlanacak. Şimdiden Steam üzerinden ön satışa çıkan FM 2019’un PC ve Mac için 2 Kasım tarihine kadar 107,90 TL ödemek gerekecek. 2 Kasım’ın ardından bu fiyat 119 TL’ye yükselecek.

İLGİLİ HABERLER