Teknoloji

Yahoo ve Google içerik savaşında koz elde etmek için Flipboard’u satın almayı istiyor

flipboard-300114

Arama devleri Yahoo ve Google, ortak bir hedefi gözlerine kestirmişe benziyor. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, her iki şirket de haberleri dergi formatında sunan Flipboard’u satın almak için görüşmeler yapıyor.

Mikro blog servisi Twitter’ın da Flipboard’la ilgilendiğine dair haberler hafta içinde gündeme gelmişti. Twitter’ın Flipboard için 1 milyar dolar ödemeye hazır olduğu, ancak görüşmelerin de nisan ayından bu yana askıya alındığı söylentiler arasında yer alıyor.

Son rakamlara göre, Flipboard’un aylık aktif kullanıcı sayısı 65 milyona ulaşmış durumda. Şirket 2013’ün aralık ayında yatırımcılardan 120 milyon dolar kaynak sağlamayı başarmıştı.

Flipboard’a olan ilginin bir anda artması çeşitli nedenlere bağlanıyor. İnternet şirketlerinin içerikler üzerinden kullanıcılarla etkileşime girmeye başlamasıysa bu ilginin en önemli nedeni olarak tanımlanıyor.

Facebook, bundan iki hafta önce yayıncıların içeriğine daha hızlı erişim imkanı sunmak ve parasallaşma seçeneklerini artırmak adına Instant Articles özelliğini duyurmuştu. Snapchat ise Discover bölümüyle kullanıcılarına özelleştirilmiş haberler sunma konusunda önemli adımlar atıyor.

Hem Google’ın hem de Yahoo’nun içerik dağıtımı konusunda öğrenecek çok şeyi olduğu belirtilirken, Flipboard mücadelesinde hangi şirketin galip çıkacağı teknoloji dünyasının halihazırda cevabı en çok merak edilen soruları arasında yer alıyor. Google, Yahoo ve Flipboard’dan ise henüz iddialara ilişkin bir açıklama gelmedi.

İLGİLİ HABERLER