Teknoloji

Bir yıllık bekleyişin ardından yayınlanan Flipboard Windows Phone uygulaması geri çekildi

flipboard-260914

Nokia bir yılı aşkın bir süre önce Windows Phone için Flipboard uygulamasının sözünü vermişti. Uzun süredir beklenen uygulama nihayet Windows Phone Mağaza’daki yerini aldı, ancak kısa süre içinde mağazadan kaldırıldı. Uzun süreli bekleyişe rağmen, uygulamanın son derece önemli bir özellikten yoksun olarak yayınlanması hayal kırıklığı yarattı. Flipboard Windows Phone uygulamasında pek çok kullanıcıyı Flipboard’a çeken katlama özelliği bulunmuyor. Windows Phone uygulamasında kullanıcılar makaleler arasında geçiş yaparken sadece bir kayma efekti görülüyor.

Kullanıcı deneyimi için oldukça önemli bir özellikten yoksun olan Flipboard Windows Phone uygulamasının bir hata sonucu yayınlandığı anlaşılıyor. Flipboard’dan yapılan açıklamada yayınlanan sürümün henüz tamamlanmamış bir sürüm olduğu ve daha teşekküllü bir sürümün kısa süre içinde yayınlanacağı belirtildi. Uygulama diğer özellikler bakımından iOS ve Android’deki muadillerinden farklı durmuyor. Katlama animasyonunun olmaması estetik açıdan bir eksiklik doğursa da, makale sayfaları için neredeyse aynı tasarım kullanılmış. 512 MB RAM desteğinin bulunmaması da erken yayınlanan sürümdeki bir diğer eksiklik olarak göze çarpıyor.

Flipboard’dan yapılan açıklamada erken sürümün yer tutucu olması amacıyla yayınlandığı belirtilirken, bu sürümdeki eksiklerin tam sürümün yayınlanmasıyla birlikte ortadan kalkması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER