Teknoloji

Flipboard otomatik olarak tekrar oynatılan video reklamlar gösterecek

Flipboard kendisini markaların gözünde daha önemli hâle getirecek yeni bir özelliği faaliyete geçiriyor. Kişiye özel haber uygulaması, otomatik olarak tekrar oynatılan video reklamlar yayınlamaya başlıyor.

Söz konusu video reklamları, Vine videolarına veya GIF animasyonlarına benzetmek pek yanlış olmayacaktır. Zira reklamların uzunluğu 3 ila 8 saniye arasında değişecek. Bu videolar, kullanıcıları reklamın tamamını izlemeye teşvik edecek tanıtımlar niteliğinde olacak ve Flipboard kullanıcıları tek dokunuşla reklamın tamamına erişebilecek.

Flipboard, ilk video reklam hamlesini geçtiğimiz eylül ayında Gucci ve Sony Pictures gibi şirketlerle birlikte başlatmıştı. Bu girişim çerçevesinde yayınlanan video reklamlar süre itibarıyla daha uzun olsalar da, kullanıcıların reklamları izlemek için “oynat” butonuna tıklamaları gerekiyor.

İnsanların videoları izlememesi durumunda video reklamlarının faydalı olabileceğini söylemek pek mümkün değil. Flipboard’un yeni formatı ise dikkat çekme konusunda daha etkili olacak gibi gözüküyor. Flipboard tarafından “Cinema Loops” olarak adlandırılan videolar, öncelikli olarak Flipboard’un mobil uygulamalarında gösterilecek, ardından diğer platformlara taşınacak.

İLGİLİ HABERLER