Teknoloji

Flipboard teknoloji için yeni bir bölüm oluşturdu

flipboard teknoloji bölümü

flipboard teknoloji bölümü

Flipboard yaptığı son değişikliklerle birlikte kullanıcılarına ilgi alanlarına yönelik daha derin içeriklere ulaşmalarını mümkün kılmayı hedeflemişti. Şimdiyse belirli bir ilgi alanına yönelik bölümü kullanıcılarına sunuyor. Flipboard web sitesinde ve uygulamasında Teknoloji bölümü açıldı.

TechCrunch‘ın haberine göre, Flipboard CEO’su Mike McCue, servisi teknolojinin içinde olanlar ve teknolojiyle yakından ilgilenenler için kusursuz hâle getirmeyi istediklerini kaydetti. Öte yandan bu adım Flipboard’u çeşitli teknoloji haber toplama siteleriyle de doğrudan rakip hâline getirecektir. Ancak Flipboard haber toplama işini içerik ortaklarıyla ve okuyucularının yardımıyla yaparak diğerlerinden ayrılacak.

Dikkat çeken ilk değişiklik şirketin gazete benzeri, yüksek yoğunluklu gibi terimlerle tanımladığı tasarım oluyor. Flipboard’un alıştığımız görsel yoğunluklu şablonun yerine başlıklara ve metine daha fazla önem veren bir tasarım tercih ediliyor.

McCue, yeni tasarımın masaüstü cihazlar düşünülerek tasarlandığının altını çiziyor. Ayrıca Flipboard’un mobil web için de özel tasarlanmış bir versiyonu bulunuyor. Haberlere göre düşük veya yüksek yoğunluklu tasarım tercih ediliyor.

flipboard teknoloji bölümü masaüstü web

Teknoloji bölümü yeni tasarımın yanı sıra yeni içerikler de sunuyor. Bu içeriklerden bazıları Flipboard yayıncıları tarafından özel olarak sunulacak. Örneğin The Verge sitesi elektronik cihaz ve yapay zekâ haberleri, Wirecutter haftanın fırsatları, TechCrunch ise özel haberleri ile bu bölümde yer alacak.

Ekipler kendi dergilerini oluşturabilecek, bunlar genellikle haberlerin özel koleksiyonları oluyor. Eğer bir girişim sahibiyseniz ve sektörünüz ya da rakipleriniz hakkındaki en son haberleri meslektaşlarınıza sunmak istiyorsanız, sadece onların görebileceği özel dergiler oluşturabilirsiniz. Ayrıca Flipboard çeşitli uzmanlardan ve etkili kişilerden kitap tavsiyeleri de istiyor.

Tüm bu toplanan içerikler arzu eden kullanıcılara günlük bültenler olarak da sunuluyor. Bunun içinde en son teknoloji haberleri, aynı zamanda katkıda bulunduğunuz herhangi bir dergiden haberler yer alıyor.

Flipboard CEO’su McCue, Teknoloji için başlatılan bu özel toplama içeriklerin başarılı olması hâlinde diğer konu başlıkları için de uygulanabileceğini söylüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER