Teknoloji

Flipboard Android uygulaması Samsung Galaxy S III’e özel olarak çıktı

Samsung’un Londra’daki Unpacked etkinliğinde tanıttığı Galaxy S III ile birlikte Flipboard’un Android platformuna açılımı da resmiyet kazanmış oldu. iOS platformunun en popüler uygulamaları arasında yer alan Flipboard, şu an için sadece Samsung’a özel olacak. Yani henüz bilinmeyen bir geleceğe kadar Google Play Store’dan dağıtılmayacak diğer üreticilerin Android cihazlarında yüklü gelmeyecek.

Flipboard’un Android uygulamasını Samsung Galaxy S III üzerinde deneyimleyenler bu uygulamanın 720p çözünürlüklü Super AMOLED HD ekran üzerinde düzgün ve eksiksiz bir görsel deneyim sunduğunu, kullanıcı arayüzünün çoklu dokunmatik hareketlerle rahatlıkla kontrol edildiğini belirtiyor. iOS versiyonunda olduğu gibi Android versiyonunda da sosyal ağlara giriş yapmak ve bağlantıları uygulama üzerinde toplamak mümkün. Ayrıca uygulamaya farklı haber kaynaklarını eklemek, sonrasında bunları sanki bir dergi okur gibi okumak mümkün. Cover Stories (Kapak Yazıları) bölümü yine uygulamada önemli bir yer tutmaya devam ediyor. Burada kullanıcının okuma alışkanlıklarına göre ilgi çekici yazılar görüntüleniyor.

Flipboard’un Android uygulaması, platforma yakışacak şekilde bir ana ekran bileşeni de sunuyor. Bu bileşen sayesinde Flipboard’un sunduğu yazılar arasında ana ekran üzerinden hızlı bir gezinme yapmak mümkün. Samsung, Flipboard uygulamasının ne kadar süreyle Galaxy S III’e özel kalacağını açıklamadı. Ancak bildiğimiz bir şey var ki, korsan camiası bu uygulamanın APK dosyasını en kısa zamanda başka cihazlara da indirilebilir hâle getirecektir.

İlgili – Slashgear

[Görsel – Slashgear]

İLGİLİ HABERLER