Manşetler

Flipboard Android uygulaması resmen yayınlandı, iOS uygulaması güncellendi, Google+ ve YouTube eklendi

Sosyal haber okuma uygulaması Flipboard’un bir süredir beta aşamasında olan Android uygulaması resmen bu platformda yayına geçti. Bunu yaparken YouTube ve beklenen Google+ servisleri de uygulamaya eklendi. Android uygulamasının final versiyonuyla sunulan bu yeni servisler iOS tarafında da çıkarılan yeni bir güncellemeyle iPhone, iPod touch ve iPad sahiplerine sunuldu.

Flipboard kullanıcıları YouTube ve Google+ servislerini Flipboard altına eklemek için ayarlar bölümü altındaki hesaplar sayfasına gidip burada yer alan Google+ veya YouTube hesaplarını seçmek ve kullanıcı giriş bilgilerini girmek zorunda, tıpkı Facebook, Twitter veya Flipboard’un desteklediği diğer sosyal medya servisleri gibi. Google+ servisi Twitter ve Facebook’unkine benzer şekilde çalışırken kullanıcılar +1, paylaşım, yorum yapma, çevrelerde gezinme gibi işlemleri gerçekleştirebiliyor. YouTube servisi de kullanıcıların abone oldukları kanalları daha kolay şekilde gezmesini sağlıyor, ayrıca yorum yazma, beğenme, paylaşma ve abone olma gibi işlemlerde bu YouTube ekranı üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Flipboard bir yandan da yerelleştirme çalışmalarına devam ediyor. Son olarak Almanya, İspanya, İtalya, Güney Kore ve Hollanda için özel versiyonlar çıkarıldı ve toplam 12 farklı yerel versiyona ulaşılmış oldu. Güncellenmiş Flipboard uygulaması iTunes App Store, Google Play Store, Samsung Apps gibi mağazalardan indirilebilir. Yazıyı hazırlarken yaptığımız kontrolde Google Play Store üzerinde uygulamayı göremedik. Ayrıca Samsung Apps mağazasında da hâla eski sürüm vardı. Birkaç saat sonra yeniden kontrol etmekte fayda var.

İlgili >> TechCrunch

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER