Eğlence

Flipagram kısa fotoğraf ve video hikayelerini gerçek şarkılarla süsleyecek

flipagram-200715

Kullanıcı sayısı 33 milyonu aşan Flipagram; büyük plak şirketleri, bağımsız sanatçılar ve yayıncılarla anlaşarak müzik katalogunu büyük ölçüde genişletme imkanına kavuştu. Hızla büyüyen sosyal uygulama, kullanıcılarına arka planlarına müzik ekleyebildikleri fotoğraf veya video hikayeleri oluşturma imkanı sağlıyor. Flipagram kullanıcıları, 2015’in ilk çeyreğinde 14 milyondan fazla hikaye oluşturdu.

One Direction, Maroon 5, Garth Brooks ve Britney Spears, Flipagram’ın giderek genişleyen ünlü kullanıcılar listesinin üyeleri arasında yer alıyorlar. Uygulamayla oluşturulan hikayelerin Facebook ve Instagram’da paylaşılabilmesi, Flipagram’a popülarite kazandıran faktörler arasında yer alıyor. Gençlerin Instagram’da paylaştığı süslü video kliplerin önemli bir kısmı Flipagram’dan geliyor. Ancak yapılan yeni anlaşmanın Flipagram’a bu konuda yardımcı olması pek mümkün gözükmüyor. Yeni lisans anlaşmalarıyla kataloga eklenen müziklerin kullanımı Flipagram uygulamasıyla sınırlandırılıyor. Hikayeler Facebook veya Instagram’da paylaşılırsa, müzik geri çekiliyor.

Hikayelerde kullanılan şarkıların iTunes bağlantıları belirgin biçimde gösteriliyor. Flipagram da iTunes ortaklık programı sayesinde bu bağlantılar üzerinden satın alınan şarkılardan para kazanıyor. Buna ek olarak, şarkıları çevrim içi ortamda dinleyebilmek adına Spotify bağlantıları da sunuluyor. 2013’te Los Angeles’ta kurulan Flipagram, Sequoia Capital’ın başını çektiği yatırım turunu da kasasına 70 milyon dolar koyarak kapattı.

Flipagram’ın kurucusu ve CEO’su Farhad Mohit yaptığı açıklamada, “Bu anlaşmalarla birlikte kullanıcılarımız Flipagram hikayelerinde faydalanabilecekleri kapsamlı bir popüler, klasik ve bağımsız şarkı kataloguna kavuştular. İş ortaklarımız ise her ay paylaşılan on milyonlarca Flipagram hikayesi üzerinden şarkılarını pazarlama imkanını yakaladılar.” şeklinde konuştu.

Yapılan yeni lisans anlaşmasının Flipagram’ı bir Instagram aracı olmaktan çıkarıp tam teşekküllü bir Instagram rakibine dönüştürüp dönüştürmeyeceğini zaman gösterecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER