Eğlence

Flip Video UltraHD ve MinoHD modelleri güncellendi

Flip’in açtığı kapıdan birçok üretici girip yaptı. JVC’nin PICSIO modelleri, HP’nin V5020u’si ve Sony’nin Bloggie kameraları oldukça ilgi çekti. Ancak bu işin öncüsü olan Cisco geride kalıp olan biteni izlemek niyetinde değil gibi görünüyor. Yeni Flip video kameraların tanıtımı yapıldı, bunların arasında 4 ve 8 GB kapasiteli UltraHD ile 4 GB ve 8 GB kapasiteli MinoHD yer alıyor. Bu modellerin her biri 720p 60fps video kaydı yapabiliyor.

8 GB kapasiteli modeller iki saate kadar video kaydı yapabilirken 4 GB’lık modellerde bu süre bir saate düşüyor. İki seriden daha ucuzu olan UltraHD’de görüntü sabitleme özelliği, dahili USB bağlantı noktası yer alırken temel düzenleme ve içerik yükleme gibi işlevler için FlipShare yazılımı da kamerayla birlikte geliyor.

Flip Video Ultra HD’nin 4 GB kapasiteli modelinin yurtdışı satış fiyatı 149.99$ olarak belirlenmişken Ultra HD 8 GB ise 199.99$’a satılıyor. MinoHD 4GB ve MinoHD 8GB modelleriyse sırasıyla 179.99$ ve 229.99$ olarak belirlenmiş. Her bir model farklı renk seçenekleriyle TheFlip.com adresi üzerinden satışa sunulmuş durumda.

Öte yandan, Cisco “Designed for Flip” adı verilen bir aksesuar programını da başlattı. Bu program dahilinde üçüncü taraf şirketler yeni FlipPort konnektöründen yararlanma fırsatı yakalayacak. Örneğin Blue Microphones Mikey for Flip adı verilen bir harici mikrofonu piyasaya sürmeye hazırlanırken Scosche adlı başka bir şirket de kablosuz mikrofon için çalışıyor. iGo da Flip ile çekilen görüntüleri 70 inç’lik bir alana yansıtmak için Pocket Projetctor adı verilen bir piko projektörü piyasaya sürecek.

Ayrıntıları aşağıdaki bağlantıda yer alan basın bülteninde bulabilirsiniz. Ayrıca bu kameraların ayrıntılı incelemeleri de Engadget bağlantısında yer alıyor.

İlgili – Slashgear
İlgili – Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER