Teknoloji

Flickr zaman çizgisi tabanlı Film Rulosu görünümünü kullanıcılara sunuyor

flickr-film-rulosu-140214-1

Flickr Camera Roll (Film Rulosu) olarak adlandırılan yeni özelliğini duyurdu. PetaPixel sitesinin belirttiğine göre, henüz beta aşamsında olan ve testleri devam eden bu yeni özellik sayesinde kullanıcılara daha güzel görünüme sahip bir kullanıcı arayüzü sunuluyor, kullanıcılara fotoğraflarını mükemmel kolaylıkla gezme, düzenleme ve organize etme imkanı veriliyor.

Film Rulosu kullanıcılara bütün fotoğraflarını tarihe göre sıralanmış akıcı bir dizi eşliğinde görüntüleme fırsatı veriyor. Kullanıcılar fotoğrafları çekim tarihi veya yüklenme zamanına göre sıralayabiliyor, en son fotoğraflarından film rulosunun başlangıç noktasına, sondaki en eski fotoğrafa akıcı şekilde kaydırma yapabiliyor.

Bir başka büyük güncelleme de zaman akışının eklenmesi. Kullanıcılar sayfanın sol tarafında gösterilen bir yıla tıkladığında, yıl görünümü 12 aylık görünüme açılıyor, kullanıcılara zamanda hızlı şekilde ileri ve geri gitme fırsatı sunuluyor. Bu, biraz Facebook’un zaman tünelini hatırlatıyor, belirli tarihler arasında kolaylıkla geçiş yapılabiliyor.

flickr-film-rulosu-140214-2

Flickr tasarım ve kullanıcı dostu görünüm bakımından rekabetin gerisinde kalmaya başlamıştı. Bu açıdan Film Rulosu Yahoo tarafından servisi kullanıcılar için daha hoşa giden hâle getirmek amacıyla, ileri doğru atılmış büyük bir adım olacaktır.

Fotoğraf paylaşım sitesinde geçtiğimiz ilkbaharda kapsamlı bir tasarım değişikliği yapılmış, iOS ve Android uygulamaları yenilenmiş, her bir fotoğrafın altına favorilere ekleme, yorum yapma veya paylaşım seçenekleri eklenmişti. Tabii ki, Instagram benzeri fotoğraf paylaşım servislerinin büyümeye devam etmesi, Flickr’ın bu gibi güncellemeleri daha sık ve hızlı şekilde yapmasını gerekli kılıyor. Aksi takdirde servisin geride kalacağı açıkça görülüyor.

Film Rulosu işlevi henüz bütün kullanıcılara sunulmadı, ancak birkaç gün içinde herkese ulaştırılması hedefleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER