Teknoloji

Flickr ücretsiz alan temizliğinde Creative Commons dosyalarını silmeyecek

flickr fotoğraf indirme

Flickr ücretsiz abonelik paketinin yapısında gerçekleştireceği önemli değişiklikleri geçtiğimiz hafta duyurmuştu. Ücretsiz hesaplar için 1 TB yerine 1000 fotoğraflık bir depolama alanı sınırı uygulayacak olan servis, 5 Şubat 2019’dan itibaren 1000’den fazla fotoğrafa sahip ücretsiz hesapların depolama alanlarında temizliğe başlayacak.

Ancak, her değişiklik gibi, bu değişiklik de akıllara bazı sorular getiriyor. Bu sorulardan birisi de, Flickr’daki geniş Creative Commons fotoğrafları kütüphanesine ne olacağı. Söz konusu kütüphane, dünya genelinde çok sayıda kişi ve kuruluş tarafından kullanılıyor.

Flickr bu soruya bir blog yazısı aracılığıyla yanıt verdi. Şirket ücretsiz olarak lisanslanan bu fotoğrafların yeni kısıtlamalar altında da güvende olacağını açıkladı. 1000’den fazla Creative Commons lisanslı fotoğrafı veya videosu bulunan hesaplardaki içerikler silinmeyecek. Ancak 8 Ocak’tan itibaren söz konusu hesaplara yeni içerik yüklemek mümkün olmayacak. Bunun için ilgili hesapların Pro pakete taşınması gerekecek.

Söz konusu kural, sadece belirlenen tarihten önce Creative Commons lisansıyla yüklenen içerikler için geçerli olacak. Kısacası şubatta tüm içeriklerini Creative Commons lisansına taşımayı planlayanlar bu kuraldan yararlanamayacak.

Flickr ücretsiz alan ihtiyacı olan sivil toplum kuruluşlarıyla da işbirliği gerçekleştirecek. Servisin çatı şirketi SmugMug, bu tarz işbirliklerini daha önce hayata geçirmişti. Yeni dönemde sivil toplum kuruluşlarına Pro hesaplardan ücretsiz yararlanma imkanı sağlanacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER