Teknoloji

Flickr ücretli Flickr Pro servisini geri getiriyor

flickr-pro-240715

Flickr özellikle fotoğrafçılıkla profesyonel şekilde ilgilenenleri hedefleyen ücretli servisi Flickr Pro’yu geri getiriyor. Mayıs 2013’te Flickr’ı yenileyen Yahoo, bütün kullanıcılara 1 TB’lık depolama alanını ücretsiz olarak sunmuş, bununla birlikte eski Pro planının kaldırmıştı. Bunun yerine reklamsız versiyonu kullanmak isteyenler için Pro seçeneği yıllık 50 dolarlık ücretle sunulmuştu.

Ne var ki, Flickr Pro planı geri geliyor. Yeni Pro daha çok tecrübeli kullanıcıları hedefliyor, daha fazla istatistik bilgisi ve izleme imkanı sunuyor. Böylelikle fotoğraflarınızın kaç kez görüntülendiğini görmeniz mümkün olacak. Ayrıca Pro rozeti de geri dönüyor, bu da Pro kullanıcılarıyla diğerleri arasındaki farkı görmenizi sağlayacak.

Flickr bundan iki ay önce de web sitesini ve mobil uygulamaları güncellemişti. Bu güncelleme Google’ın kapsamlı fotoğraf çözümü Google Fotoğraflar’ın çıkışının ve Facebook’un fotoğraflar alanında yaptığı son yeniliklerin hemen ardından gelmişti. Diğer büyük teknoloji şirketleri içinde Yahoo daha profesyonel kullanıcılar için paralı servis sunan tek şirket olarak dikkat çekiyor.

Yahoo bunu yaparken 500px ve SmugMug gibi diğer profesyonel servislere kaptırdığı kullanıcıları geri kazanmayı hedefliyor, hem yeni hem de mevcut kullanıcıların Flickr için ödeme yapmak için hevesli olacağını umuyor.

Yeni Pro planı Flickr üzerinden satın alınan fotoğraf ürünleri için indirimler sunacak, ayrıca Adobe’nin Creative Cloud Fotoğrafçılık servisi için bir yıllık üyeliği de içeriyor. Yeni kullanıcılar aylık 5.99 dolar veya yıllık 49.99 dolar karşılığında Pro üyesi olabilecek.

Mevcut Pro kullanıcıları otomatik olarak yeni Pro servisine terfi ettiriliyor. Bu arada Flickr Pro’nun depolama alanı açısından ek avantaj sunmadığını belirtmeliyiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER