Teknoloji

Flickr yılın en popüler cihazını ve fotoğraflarını açıkladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

flickr-ios-guncelleme-061115

Flickr geride kalmak üzere olan yılın en popüler fotoğraflarını detaylandıran, ayrıca kullanıcıların fotoğraf çekmek için en çok kullandıkları cihazların listesini de veren “Yıla Bakış” raporunu yayınladı. Raporda Flickr kullanıcıları arasında yılın en popüler kamerasının açık ara farkla iPhone olduğu görülüyor. Flickr kullanıcılarının yüzde 42’si servise yükledikleri fotoğrafları iPhone ile çekmiş. Böylelikle iPhone Canon ve Nikon’un profesyonel kameralarını geride bırakıyor.

iPhone’un başarısı ortada olmakla birlikte Flickr’ın raporu, akıllı telefonların kullanıcılar arasında fotoğraf çekmek için yaygın şekilde tercih edilen cihazlar olduğuna dikkat çekiyor. Kamera telefonları yüzde 39 ile kullanılan kamera tipleri içinde başta geliyor. İkinci sırada ise yüzde 31’lik oran ile DSLR’lar geliyor. Basçek kameralar yüzde 25, aynasız kameralar ise sadece yüzde 3’lük paya sahip.

Flickr içindeki popüler fotoğraflar ve renk paletleri

Bu arada fotoğraf paylaşım ağının en popüler fotoğrafı Space X’in CRS-4 Falcon 9 roketinin 21 Eylül 2015’te Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonu’ndan fırlatılışını gösteren uzun pozlamalı fotoğraf oldu. Baltimore olayları, Project Apollo Arşivi, Wonderland Serisi de yılın diğer dikkat çeken ve fotoğraflanan olayları oldu. Popüler renk paletleri arasında kış fotoğrafları için beyaz ve kırmızı, ilkbahar fotoğrafları için mandalina rengi ve çimen yeşili, yaz için okyanus mavisi ve koyu limon rengi, sonbahar için de siyah ve mandalina rengi yer aldı.

İLGİLİ HABERLER