Teknoloji

Flickr Pinterest entegrasyonunu derinleştirdi

Fotoğraf yükleyicisine yapılan güncellemenin ardından, Flickr kullanıcıları şimdi de, iki fotoğraf paylaşım servisi arasında yapılan işbirliği sayesinde, fotoğraflarını doğrudan Pinterest’teki panolarında da paylaşabilecekler. Flickr Ürün Müdürü  Markus Spiering yaptığı açıklamada bu özelliğin arkasında fotoğrafçıların haklarını koruma arzusunun da yer aldığını söyledi.

Flickr’a Pinterest aracılığı ile yüklene tüm görüntülerde, panolara kaç defa eklenirse eklensin, eser sahibine atıfta bulunulacak. Aynı zamanda eser sahibine ilşkin detayların yer aldığı Flickr sayfalarına ait linkler de fotoğrafların altında yer alacak. Eserler başka siteler aracılığı ile Pinterest’e eklense dahi bu özellikller korunacak.

Pinterest aracılığı ile paylaşma seçeneği her fotoğrafın üstünde yer alan paylaş menüsüne eklenmiş durumda. Eğer Pinterest ile paylaşma seçeneğini sık sık kullanırsanız, bu özellik hızlı paylaşma seçenekleriniz arasına da otomatik olarak eklenecek. Fotoğraflarının paylaşılmasını istemeyen kullanıcılar servisi devredışı bırakma şansına sahipler. Flickr’a göre ise bu özellik ile kullanıcılar favori fotoğrafçılarının diğer eserlerini tanıma şansına sahip olmuş durumdalar.

İlgili – The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER