Teknoloji

Flickr kazara bazı özel fotoğrafları 20 gün boyunca herkese açık hale getirdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yahoo’nun sahibi olduğu fotoğraf paylaşım servisi Flickr 18 Ocak – 7 Şubat tarihleri arasında kullanıcıları etkileyen bir açığın yaralarını sarmaya çalışıyor. Oluşan açık sonucunda kullanıcıların bazı özel fotoğraflarının herkes tarafından görünür hale geldiği ifade edildi. Flickr’dan yapılan açıklamada fotoğrafların Flickr’ın kendi arama motorunda veya diğer arama motorlarında yer almadığı belirtildi.

flickr-logo-110213

Flickr’ın forumu üzerinden bir açıklama yapan başkan yardımcısı Barry Wayn çok küçük bir kullanıcı grubunun açıktan etkilendiğini ve şu anda bu kullanıcılarla doğrudan temas kurduklarını dile getirdi. Sorunun geniş kapsamlı olmadığını ve çözüldüğünü vurgulayan Wayn, yazılım açığının tespit edildğini ve onarıldığını söyledi. Güvenlik açığından küçük bir grup etkilenmiş olsa da servisin güvenilirliğinin ciddi yara aldığı kesin. Kullanıcılarına ”Fotoğraflarınız bizimle güvende”, ”Üyelerin gizliliği bizim için çok önemli” gibi teminatlar veren Flickr’ın imajı ciddi bir hasara uğramış durumda. Buna ek olarak hata düzeltilirken herkese açık olarak ayarlanmış kimi fotoğrafların da özel hale geldiği ve kullanıcıların durumu tekrar eski haline çevirmek için fotoğraflarını tek tek taramak zorunda kaldığı ifade edildi.

Yahoo’dan da konuya ilişkin bir açıklama geldi. The Verge sitesine yapılan açıklamada oluşan durumdan etkilenen kullanıcı sayısı tam olarak verilmese de sayının çok çok küçük olduğu ve bundan dolayı şirket blogu üzerinden bir duyuru yapmak yerine kullanıcılarla direkt temasa geçildiği belirtildi. Aynı açıklamada açığın ”rutin bakım” sırasında meydana gelen bir hatadan kaynaklandığı da dile getirildi.

İlgili >> Search Engine Roundtable, The Verge, Flickr

İLGİLİ HABERLER