Teknoloji

Flickr kapanmak üzere olan Google Piknik yerine HTML5 tabanlı Aviary’yi kullanmaya başladı

Flickr üzerine yükledikleri fotoğraflarını yayınlamadan önce düzenlemek isteyenler Google’ın Piknik adlı editörünü kullanıyordu. Google’ın 19 Nisanda Piknik’i kapatacak olması Flickr kullanıcılarının da bu editörü kullanamayacağı anlamına geliyordu. Flickr, kapanışa az bir zaman kala yeni alternifi açıkladı.

Flickr kullanıcıları dün itibariyle HTML5 tabanlı bir editör olan Aviary’yi kullanmaya başladı. Önümüzdeki iki hafta içinde tüm Flickr kullanıcılarının Aviary’ye geçişi sağlanacak. Aviary, Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’un da bulunduğu çeşitli yatırımcılar tarafından destekleniyor. Piknik’in aksine Aviary kendi çapında bir servis değil, diğer web ve mobil uygulamalardan yararlanıyor. Aviary’yi geliştirenler çeşitli web araçlarını geliştirenlerle iş ortaklıkları yapmışlar, bunların içinde Imgur barındırma servisi de dikkat çekiyor.

Arayüz değişikliklerinin yanı sıra, en büyük değişikliklerden biri de Aviary’nin çapraz platform uyumluluğu olacak. HTML5 desteği, Flickr’ın fotoğraf editörünün iPad gibi tabletlerde de düzgün şekilde kullanılabileceği anlamına geliyor. Bu arada Piknik de Google+’nın içinde eritilecek.

İlgili – Flickr Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER