Teknoloji

Flickr iOS uygulaması hashtag’ler ile Twitter ve Instagram’a biraz daha benzedi

Flickr’ın yenilenmiş iPhone uygulaması bir güncelleme daha aldı. Sürüm notlarına bakıldığında etiketlerin bundan böyle “hashtag” olarak kullanılacağı görülüyor; bu yeni etiketler her bir fotoğrafın altına eklenebilecek. Aslında Flickr etiketleri popülerleştiren ve arama mekanizmasının bir parçası hâline getiren ilk servislerden bir tanesiydi, ancak Yahoo bunu yeterli bulmamış olmalı ki, işin içine @ ve # işaretlerini ekleyerek işin içine biraz daha sosyallik katmış oluyor. “Hashtag”lerin etki alanı Flickr’ın web sitesini kapsamıyor gibi görünüyor; web sitesi üzerindeki mevcut etiketler uygulamada tıklanabilir hashtag’ler olarak görünmüyor.

flickr-ios-220213

Flickr yaptığı bu değişikliklerle birlikte Twitter ve Instagram’a biraz daha yaklaşmaya, onlarınkine benzer bir deneyim sunmaya başladı. Ancak bu gelen son değişikliğin kullanıcılar için pratikte çok fazla değişiklik yarattığı söylenemez. Herhangi bir hashtag’e dokunduğunuzda onunla ilgili fotoğrafların yer aldığı bir sonuç listesi gösteriliyor. Ayrıca etiketin başında yer alan “#” işareti de sayfa başlığında görünmüyor. Yani aslında yine mevcut etiket sayfası görüntüleniyor.

Ortada kullanıcı deneyimini biraz daha sosyal ağ havasına sokan bir değişiklik bulunuyor. Ancak bu deneyime giderek daha fazla alışan mobil cihaz kullanıcıları için bu değişikliğin isabetli olduğunu kabul etmek gerek. Öyle ki, Facebook’un da benzer bir işlevi ekleyeceğini, hashtag’lerini servisi içinde daha fazla şekilde kullanıma sokacağı söyleniyor.

İlgili >> Flickr (iTunes App Store)

İLGİLİ HABERLER