Teknoloji

Flickr iOS uygulaması güncellemeyle 3D Touch desteğine kavuştu

flickr-ios-guncelleme-061115

iOS uygulamasını güncelleyen Flickr, işletim sisteminin bazı yeni özelliklerini desteklemeye başladı. Güncellemenin Flickr iOS uygulamasına getirdiği en önemli yenilik olarak ise 3D Touch desteği ön plana çıkıyor. 3D Touch sayesinde kullanıcılar farklı kuvvetlerdeki dokunuşlarla çeşitli görevleri çok daha hızlı biçimde yerine getirebilecek. iTunes App Store’daki yerini alan Flickr iOS güncellemesi, Spotlight araması desteği ve evrensel bağlantılar gibi yenilikleri de kullanıcılara sunuyor.

Flickr, 3D Touch ile uygulamaya eklenen farklı kontrol seçenekleriyle ilgili bilgiler vermeyi de ihmal etmedi. Uygulama ikonuna yavaşça dokunulduğunda bildirimler, kişiler, fotoğraf ön izlemeleri gibi seçeneklerin bulunduğu menü kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Flickr iOS uygulamasının film rulosu bölümünde fotoğrafa hafif bir basınç uygulandığında ön izleme açılıyor. Daha sert bir baskı uygulandığında ise fotoğraf ön izlemesi tam ekrana taşınıyor. Bu eklemeler kulağa büyük yenilikler gibi gelmese de, Flickr iOS uygulamasına hız kazandıracak özellikler olarak göze çarpıyor.

Flickr iOS uygulamasına eklenen Spotlight araması desteğiyse kullanıcıların Flickr gruplarını, albümlerini ve son görüntülen fotoğraflara ulaşması önemli ölçüde kolaylaşıyor. Evrensel bağlantılar ise paylaşılan bağlantıların Safari yerine Flickr iOS uygulaması içinde açılmasını sağlıyor. Böylelikle kullanıcıların Flickr deneyimde yaşadığı telaş biraz daha azalmış oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER