Teknoloji

Flickr fotoğraflarınızı silinmeden kurtarmak için bugün son gün

flickr 1 tb ücretsiz depolama

Bugün 5 Şubat 2019, yani Flickr’ın 1 TB’lık ücretsiz depolama imkanını sonlandıracağı gün. Artık şirket, kullanıcılarına ücretsiz olarak sadece 1000 fotoğrafı depolamaya izin verecek. Eğer 1000’den fazla fotoğrafınız varsa, şirket bunları silmeye başlayacak.

Bu, belki bugün, belki de birkaç gün içinde Flickr’da depoladığınız fotoğrafların silinebileceği anlamına geliyor. Ya ayda 4,99 dolar yıllık ödemeli veya 6,99 dolar aylık ödemeli Flickr Pro planına geçiş yapmalı ya da fotoğraflarınızı ve videolarınızı Flickr’dan bilgisayarınıza indirerek Google Fotoğraflar veya benzeri başka bir servise geçiş yapmalısınız.

Eğer profesyonel bir fotoğrafçıysanız, çektiğiniz fotoğrafların orijinalleri muhtemelen bir yerlerde yedekli şekilde duruyordur. Flickr, bu değişikliğin haberini aylar önce vermişti. Üstelik kullanıcılarının yüzde 97’den fazlasının servisi 1000 fotoğrafın altında depolamak için kullanmakta olduğunu kaydetmişti.

Eğer yüzde 3’lük dilimin içindeyseniz ve henüz yedekleme yapmadıysanız, acele etmenizde fayda var. Aşağıdaki bağlantıda indirme işlemini nasıl gerçekleştirebileceğinizi anlatıyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER