Teknoloji

iPhone’lar Flickr’ın en popüler kameraları listesinin başında yer alıyor

iphone kameraları
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone kameralarıFlickr, geride kalmak üzere olan 2016 yılıyla ilgili olarak yayınladığı raporunda, yıl içinde fotoğraf paylaşım servisine yüklene fotoğrafların yüzde 48’lik bölümünün akıllı telefonlardan geldiğine dikkat çekti.

2015 yılındaki eğilimin sürdüğüne dikkat çeken Flickr, mobil cihazlardan başlatılan görsel yükleme işlemlerinin yüzde 9 oranında arttığını, DSLR kaynaklı yüklemelerin ise yüzde 31’den yüzde 21’e gerilediğini, yıldan yıla yüzde 38’lik bir değişimin görüldüğünü kaydetti. Kameralarla ilgili diğer kategoriler de iyi performans göstermemişe benziyor. Bas-çek makinelerle çekilen fotoğrafların oranı yüzde 25’ten 21’e, düşerken, aynasız makineler ise yüzde 3’lük payını korumaya devam ediyor.

Cihazlar geneline baktığımızda, benzer bir tablonun olduğunu söyleyebiliriz. Flickr, kullanıcıların yüzde 47’sinin servise bir görsel yüklemek için Apple cihazı kullandığına dikkat çekiyor. Üstüne üstlük, en çok kullanılan 10 kameradan 8’i de iPhone kameraları oldu. İlk üçte yer alan kameralar ise iPhone 6, 5s ve 6s modellerinin kameraları oldu. Canon EOS 5D Mark II ve Mark III kameralar ise ilk 10’u tamamlayan diğer kamera modelleri oldu.

Flickr’ın derlediği istatistikler mobil cihazların fotoğrafçılık alanında kurmuş olduğu hakimiyeti açık şekilde gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER