Manşetler

Flashwords: İngilizce kelime bilgisini pekiştirmenin hızlı yolu

flashwordsAkıllı telefonların dil öğrenme konusunda hatırı sayılır bir kolaylık sağladığını söylemek yanlış bir önerme olmayacaktır. Farklı özellikleri ve odak noktaları bulunan uygulamalar sayesinde yeni bir yabancı dili öğrenmek veya öğrenme çabasını desteklemek ciddi ölçüde kolaylaşmış durumda. Flashwords de söz konusu destekleyici uygulamalar grubunun üyeleri arasında yer alıyor.

“Word” İngilizcede “kelime” anlamına geliyor. Flashwords uygulamasının odak noktasında da kelimeler yer alıyor. Uygulama kullanıcılara seviyeleri doğrultusunda farklı kelime setleri veriyor ve kullanıcılara bu kelimeleri iyi biçimde öğrenmeleri ve pekiştirmeleri için çeşitli alıştırmalar yaptırıyor. Kullanıcılara ana dillerinin İngilizce mi yoksa Türkçe mi olduğu soruluyor ve seviye belirleme aşamasının da tamamlanmasının ardından dersler başlıyor.

Derslerde kullanıcıların karşısına ilk olarak 12 kelimelik bir tablo gösteriliyor. Bu tabloda İngilizce kelimeler altında Türkçe anlamlarıyla birlikte listeleniyor.  Kullanıcılar listeyi inceleyip akıllarında tuttuktan sonra ders başlıyor. İlk olarak İngilizce kelimenin Türkçe anlamının verilen dört seçenek arasından işaretlenmesi isteniyor. Bu sırada İngilizce kelimelerin telaffuzları da duyulabiliyor. Bir sonraki alıştırmada ise kelimeler bu sefer Türkçe olarak veriliyor ve İngilizcesinin işaretlenmesi isteniyor. Üçüncü alıştırmada sıra Türkçe olarak verilen kelimenin İngilizce karşılığını yazmaya geliyor. Burada kullanıcılar ekran üzerinde beliren harflere dokunarak cevabı verebiliyor.

Dersin tamamlanmasından sonra ise sıra pekiştirmeye geliyor. Flashwords’te kullanıcıların ilerleyebilmesi için sadece dersi tamamlaması yetmiyor. Yapılan dersin bir kez de pekiştirilmesi ve bazı egzersizlerin tekrarlanması gerekiyor. Tekrarın ardından kullanıcılar ikinci derse başlayabiliyor.

Flashwords’te ekranın sol üst köşesinde bulunan ikona dokunulduğunda bir menü paneli ortaya çıkıyor. Kullanıcılar bu panel üzerinden yaptıkları alıştırmalara dair istatistikleri ve o ana kadar derslerde işlediği kelimeleri görebiliyor. Uygulamadaki seviyeler ve detaylarına da bu panel üzerinden erişilebiliyor. Örneğin, başlangıç aşaması olan ilk seviyede 150 kelime 15 dersle aktarılırken; Uzman seviyesinde ise 636 kelime 64 dersle öğretiliyor.

Flashwords’te ekranın sol üst köşesinde bulunan ikona dokunulduğunda bir menü paneli ortaya çıkıyor. Kullanıcılar bu panel üzerinden yaptıkları alıştırmalara dair istatistikleri ve o ana kadar derslerde işlediği kelimeleri görebiliyor. Uygulamadaki seviyeler ve detaylarına da bu panel üzerinden erişilebiliyor. Örneğin, başlangıç aşaması olan ilk seviyede 150 kelime 15 dersle aktarılırken; Uzman seviyesinde ise 636 kelime 64 dersle öğretiliyor. Flashwords hem iOS hem de Android kullanıcıları tarafından indirilebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER