Teknoloji

Flashback truva atı yarım milyon Mac bilgisayara sızmayı başardı

Mac bilgisayarlar uzun zamandır virüslere ve truva atlarına karşı güvenli bilinirdi. Ancak bu bilgisayar türünün popülaritesinin artması sayesinde artık bu platforma yönelik zararlı yazılımlara, virüslere veya truva atlarına rastlıyoruz. Bunlara son örnek Flashback adlı bir truva atı.

Çıkan haberlere göre, bu özel truva atı yarım milyon Mac bilgisayarın kontrolünü ele geçirmiş durumda ve bu sayı her geçen gün daha da artıyor. Söz konusu tablo Dr. Web adlı Rus antivirüs şirketi tarafından açıklandı. Truva atıyla ilgili ilk uyarı yapıldığında antivirüs şirketi 550 bin Mac bilgisayarı kontrol ettiğini iddia etti. Daha sonra bu şirketin bir zararlı yazılım analisti etkilenen Mac sayısının 600 bine ulaştığını, bunlardan 274 tanesinin Cupertino’da bulunduğunu dile getirdi.

Flashback truva atının en son versiyonunun geçen yıldan beri ortalıkta dolaştığı ve son olarak Mac işletim sisteminde yamalanmamış bir Java açığını hedef aldığı belirtildi. Neyse ki, Apple bu açığı kapattığını duyurdu. F-Secure da Mac kullanıcılarının söz konusu truva atından etkilenip etkilenmediklerini görmelerine yarayan bir kod yayınladı. Mac kullanıcılarının sistemlerini en kısa zamanda kontrol etmelerini tavsiye ederiz.

İlgili – Apple
İlgili – F-Secure

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER