EğlenceManşetler

Flash’ın Google reklam ağlarında kullanımı bitiyor

google flash

flash google

Adobe’nin bile Flash’tan bıkıp kullanıcıları HTML5 kullanmaları yönünde teşvik etmeye başladığı bir ortamda, Flash içerik oynatıcısı hâlâ internet genelindeki web reklamlarında kullanılmaya devam ediliyor. Neyse ki, bu durum da yakında sona erecek gibi görünüyor.

Google, 30 Haziran tarihinden itibaren AdWords ve DoubleClick gibi geniş kullanım alanlarına sahip reklam servislerine Flash tabanlı reklamların yüklenmesine izin vermeyeceğini, kullanıcıları reklamlarını HTML5 formatında göstermeye zorlayacağını duyurdu. Gelecek yılın 2 Ocak tarihinden itibaren de Flash reklamları DoubleClick veya Google Gösterim Ağı içinde çalışmayacak.

Google son yıllarda HTML5’e yavaş yavaş geçiş yapıyor, formatı YouTube’da varsayılan hâline getirdi, ayrıca reklam yapımcılarının kampanyalarını Flash’tan daha yeni formata geçirmelerini de daha kolay hâle getirdi.

Adobe’nin güvenlik açıklarına karşı epey hassas olan içerik oynatıcısı 2015’te mobil ve web videolarının sadece yüzde 6’lık kısmını oluşturuyor, bu rakam 2014’te yüzde 21 olarak ölçülmüştü. Ancak Flash Google reklam kampanyalarından da çıkınca söz konusu oran iyice düşecektir. Gerçekten de tahmin edildiği gibi, iki yıla kalmadan Flash formatının web’deki reklam, video ve benzeri içeriklerden tamamen silindiğini görebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER