EğlenceManşetler

Flappy Bird geliştiricisi oyununu geri getirmeyi düşünüyor

Kısa sürede popüler olan ve bazıları için müptelalığa dönüşen Flappy Bird oyununun App Store ve Google Play’den kaldırılışının üstünden bir ay civarında bir süre geçti. Oyunun geliştiricisi Dong Nguyen bu kadar popüler olmuş ve kendisine de kazandıran oyununu kaldırmasının esas nedeni olarak bazı insanların oyuna kendilerini fazla kaptırmasını göstermişti.

flappy-bird-100214

Nguyen Flappy Bird’ü mağazalardan kaldırdıktan sonra fazla konuşmadı, ancak son olarak Rolling Stone dergisine bir röportaj verdi. Röportaja göre Nguyen, orijinal oyunun getirdiği yoğun ilgi, eleştiri ve hatta tehdide rağmen Flappy Bird’ü geri getirme fikrini değerlendiriyor. Ne var ki, bunu yaptığı takdirde oyun içine oyuncuların biraz ara verip nefes almalarını, oyunu oynamaya ara vermelerini söyleyen bir uyarı da ekleyecek.

Flappy Bird’ün geri dönüşüne dair işaretlerin dışında Nguyen’in röportajında, oyunu için nelerden ilham aldığına ve memleketi Hanoi’nin kültürünün oyunun temel niteliklerini nasıl etkilediğine değiniliyor. Şehirde yaşayan vatandaşların acele içinde koşturmaları ve gözlerinin sürekli telefonlarında olması, Nguyen’e sadece tıklatarak oynanan bir oyun geliştirme noktasında ilham kaynağı oluşturmuş.

İlgilenenler Nguyen’in röportajına aşağıdaki ilgili bağlantıdan ulaşabilirler.

İlgili >> Rolling Stone

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER