Teknoloji

Fiziksel klavyeli BlackBerry Dev Alpha C test cihazlarının dağıtımına 30 Ocaktan sonra başlanacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

RIM BlackBerry 10 Dev Alpha A ve BlackBerry 10 Dev Alpha B test cihazlarını daha önce geliştiricilere dağıtmıştı. Şirket böylelikle yeni işletim sisteminin yayınlandığı sırada uygulama mağazasının zengin bir içeriğe sahip olması için altyapı oluştururken, şu ana kadar dağıtılan test cihazları sadece dokunma arayüzüne sahip olan BlackBerry z10’a yönelik olarak tasarlanmıştı.

Ancak BlackBerry’nin sırada bekleyen tek yeni akıllı telefonu Z10 değil. Fiziksel klavyeye sahip X10 da sırasını beklerken, yazılan uygulamaların bu cihazdaki işleyişini test etmek isteyen RIM, fiziksel klavyeli BlackBerry 10 Dev Alpha C’nin dağıtımına 30 Ocaktan sonra başlanacağını duyurdu. Şirket, 30 Ocakta BlackBerry 10 tanıtımını gerçekleştirdikten sonra Yazılım Geliştirme Araçseti’ni de 30 Ocaktan sonra yayınlayacak.

BlackBerry X10 ve Z10’un ekran çözünürlüklerinin farklı olması nedeniyle yazılımcıların uygulamalarında bir takım düzenlemeler yapması gerekiyor. BlackBerry Z10’un 16:9 ekran boyutuna ve 1280 x 768 piksel ekran çözünürlüğüne sahip olması beklenirken, BlackBerry X10’un 1:1 ekran boyutu ve 720 x 720 ekran çözünürlüğüyle kullanıcılarla buluşması bekleniyor. RIM’in küllerinden doğması için çok büyük öneme sahip olan BlackBerry 10’un en popüler uygulamalara sahip olacağını CEO Thorsten Heins daha önce dile getirmişti.

İlgili >> MobileSyrup

İLGİLİ HABERLER