Teknoloji

Fiyatı inmiş iPad 2 ve 2012 model Apple TV’de bataryayı daha az tüketen A5 işlemci türevi olabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

1080p destekli yeni Apple TV‘nin içinde tek çekirdekli bir işlemcinin bulunduğu söylenmişti, ancak Chipworks tayfasının yapmış olduğu parçalarına ayırma işlemi bu cihazın içinde yer alan Apple A5 yongasının APL2498 versiyonunun aslında çift çekirdekli bir tasarım olduğunu ortaya çıkardı. 32 nm gibi daha küçük mimariyi baz alan bu işlemci böylelikle batarya ömrünün korunmasına da yardımcı olabilir.

Apple TV gibi prize takılıp kullanılan bir cihaz için “batarya ömrü ne alaka” diye düşünebilirsiniz, haklısınız. Ancak Chipworks tayfasının saptamalarına göre aynı APL2498 yongası yurtdışında 399$’lık fiyat etiketiyle satılmaya devam eden iPad 2‘de de bulunuyor. Bu, yeni iPad’in gelişinden sonra piyasaya çıkan iPad 2’lerin 2011 modellere göre daha uzun batarya ömrüne sahip olduğu anlamına gelebilir. Ancak şurası kesin ki, Apple için bu işlemciyi ürettirmek daha az maliyetli olmuştur.

Eğer Apple TV’de gerçekten çift çekirdekli bir işlemci varsa, pazarlama stratejileri nedeniyle şimdi olmasa bile ileride bu açılmayan ikinci çekirdeğin etkinleştirilmesi de mümkün olabilir.

İlgili – Chipworks
İlgili – AnandTech

İLGİLİ HABERLER