Teknoloji

Fitbit Blaze akıllı saatte fitness takip özelliği ön planda

fitbit-blaze-060116-2

Akıllı saat üreticileri giyilebilir ürünlerine hareket sensörleri veya kalp ritm monitörleri eklemeden geçmiyorlar. Aktivite takip alanındaki büyük oyunculardan bir tanesi de bunun tersini yapmayı deniyor. Fitbit tam donanımlı akıllı saati Blaze’in duyurusunu gerçekleştirdi.

Fitbit Blaze 200 dolarlık yurt dışı satış fiyatına sahip olan, renkli dokunmatik LCD ekrana sahip olan bir akıllı saat. Akıllı telefona gelen bildirimleri gösteriyor, içinde yer alan pil de 5 güne kadar kullanım imkanı sağlıyor. Tabii ki, adım sayısı, nabız ve diğer fitness istatistiklerini de tutuyor.

Fitbit’in akıllı saati tam gelişmiş bir akıllı saat değil, en azından 2016 standartlarına göre durum böyle. Android Wear, Tizen veya Apple Watch saatleri gibi üçüncü taraf uygulamaları çalıştıramıyor.

Ancak gelen aramalara, yazılı mesajlara veya yaklaşan randevulara ait bildirimleri gösteriyor. Ayrıca akıllı telefonunuzla eşleştirerek telefonun GPS’ini kullanabilir, koşarken mesafe veya hız ölçümü yapabilirsiniz.

Blaze’in büyük ekranı şirketin şimdiye kadar çıkardığı diğer fitness aygıtlarınınkinden daha büyük. Bu da temel bildirimlerin yanı sıra egzersiz bilgilerini de daha büyük ekranda, daha detaylı şekilde görme fırsatını veriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER