Teknoloji

Fitbit Windows Phone’u destekleyen ilk egzersiz bilekliği oldu

fitbit-windows-phone-290714

Bu yılın başında Las Vegas’ta düzenlenen CES 2014 ile birlikte Microsoft’un mobil alanda yaşadığı bir sorun kendini iyice belli etmişti. Söz konusu etkinlikte büyük ilgi gören pek çok egzersiz bilekliği tanıtılmış, bu cihazların önemli bir kısmının Windows Phone desteğine sahip olmamasıysa Microsoft’un eksi hanesine yazılmıştı. Pek çok cihaz üreticisi iOS ve Android’i ön plana alıp Windows Phone’u görmezden gelse de, Windows Phone 8.1 sayesinde bu durum değişecek gibi duruyor. Güncellemeyle Bluetooth desteğinin önemli ölçüde iyileştirilmesinin ardından Windows Phone ekosistemine giriş yapan ilk egzersiz bilekliği Fitbit oldu.

Windows Phone 8.1 için hazırlanan Fitbit uygulamasıyla bugün itibarıyla Windows Phone Mağaza’daki yerini aldı. Tıpkı iOS ve Android uygulamaları gibi, Windows Phone uygulaması da Fitbit aktivitesini kablosuz olarak eş zamanlamak için kullanılacak. Gerçek zamanlı ve geçmiş verileri barındıran uygulamada grafik ve süreç takip özelliği de bulunuyor. Bunlara ek olarak, uygulamada 350 binden fazla yemeğin kaydı tutulabiliyor.

Windows Phone 8.1 desteğiyle birlikte Fitbit’in desteklediği mobil cihaz sayısı 100’e yaklaştı. Liste 72 Android, 9 iOS ve 17 Windows Phone cihazından oluşuyor. Windows Phone kullanıcılarının Fitbit uygulamasından tam anlamıyla faydalanabilmeleri için hem Windows Phone 8.1 hem de Lumia Cyan güncellemelerini yüklemeleri gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER