Teknoloji

Fitbit yeni nesil saatlerinde de Wear OS kullanmayacak

fitbit os wear

Fitbit 2019’da Google tarafından 2.1 milyar dolar karşılığında satın alınmıştı. O dönemde yapılan yorumlarda Google’ın Fitbit’in akıllı saat geliştirme konusundaki uzmanlığından faydalanabileceği ve Fitbit’in de Google’ın akıllı saat platformuyla daha iyi akıllı saatler çıkarabileceği belirtilmişti. Google bu yıl içinde Pixel Watch‘u piyasaya çıkarak bu hedefi gerçekleştirecek gibi görünüyor. Fitbit ise Wear OS platformuna geçiş konusunda yavaş hareket etmeye devam ediyor.

9to5Google’ın haberine göre, Fitbit’in yeni akıllı saatlerinde Wear OS platformu kullanılmayacak. Şirketin Versa ve Sense modellerinin “Hera” ve “Rhea” kod adlı takipçileri üstünde çalışmaya başladığı belirtilirken, bu saatlerde Wear OS’in tercih edilmeyeceği belirtiliyor.

Akıllı saatlerde tıpkı 2020 çıkışlı seleflerinde olduğu gibi  336 x 336 piksel çözünürlüklü ekranların bulunacağı söyleniyor. Haberde Hera ve Rhea’nın 2020 çıkışlı Versa ve Sense’in takipçileri olacağı da açıkça belirtiliyor.

Wear OS platformuna geçiş konusunda yavaş hareket eden Fitbit, Luxe modelinin takipçisini de Nyota kod adıyla geliştiriyor. Bu saatte 208 x 124 piksel çözünürlüklü bir ekranın bulunacağı söyleniyor. Ancak bu saat hakkında şimdilik başka bir detay bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER