Manşetler

Fitbit Versa 2 OLED ekran ve Alexa desteğiyle geliyor

fitbit versa 2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Giyilebilir ürün pazarının en önemli üreticilerinden biri olan Fitbit, yeni akıllı saati Versa 2’yi duyurdu. Versa 2, şirketin akıllı saat pazarında Apple Watch’a karşı alternatif olma yönündeki çabalarında ileriye doğru önemli bir adım şeklinde tanımlanabilir. Kenarlara doğru kavislenen bir camla ekranı korunan Fitbit Versa 2, selefinden farklı olarak tek bir kenar tuşuna sahip. Orijinal Versa’da üç adet kenar tuşu bulunuyordu.

Saat arayüzündeki komplikasyonları da azaltan Fitbit, böylelikle saate daha üst sınıf bir görünüm kazandırmayı başarmış. Buna ek olarak, ekranın altındaki Fitbit logosunun kaldırılması da telefonun üst sınıf görünümünü kuvvetlendiren doğru bir tercih olarak öne çıkıyor.

Versa 2’nin kendisini hem Fitbit’in daha önce çıkardığı akıllı saatlerden hem de piyasadaki rakiplerden ayıracak çeşitli özellikleri bulunuyor. OLED ekran, Versa 2 ile orijinal Versa arasındaki en önemli fark olarak öne çıkıyor. Oldukça parlak ve canlı görünen bu ekranın etrafındaki çerçeve de, orijinal Versa’ya kıyasla göze daha az batıyor.

Fibit’ten verilen bilgiye göre, Versa 2 beş günlük bir pil ömrüne sahip. İlk Versa’nın pil ömrü dört gündü. Dolayısıyla ortada küçük ama değerli bir değişimin olduğu söylenebilir. Daima Açık Ekran modu, beş günlük pil ömrünü aşağıya çekebilecek özellikler arasında bulunuyor. Bu mod açıldığında kullanıcılar siyah beyaz ekran üzerinde saati, kalan pil ömrünü ve atılan adım sayısı gibi bilgileri bileklerini kaldırmadan görebiliyor. Apple Watch ve diğer akıllı saatlerde kullanıcıların bilgi görebilmeleri için bileklerini yukarı kaldırmaları gerekiyor.

Telefonun kenarındaki tuş sayısını üçten bire indiren Fitbit, kullanıcıların etkileşim için dokunmatik ekranı daha yoğun şekilde kullanmasını hedefliyor. Ancak Versa 2’ye mikrofon ve Amazon Alexa desteği de ekleyen şirket, saatle iletişimde sesin de kullanılmasını istiyor. Kullanıcılar Alexa’yı Fitbit Versa 2’nin kenarındaki tuşa basarak aktif hâle getirebiliyor. Versa 2’de hoparlör bulunmadığı için Alexa’nın yanıtları ve verdiği bilgiler ekran üzerinde gösteriliyor. Android telefon sahipleri, bu entegrasyon sayesinde gelen kısa mesajlara sesli olarak yanıt verebilecek.

NFC desteği bulunan Fitbit Versa 2, suyun altında 50 metreye kadar çalışmaya devam edebilecek. Yerleşik GPS desteği ise hâlâ mevcut değil.

Fitbit Versa 2 ne zaman satışa çıkacak, fiyatı ne kadar?

Fitbit Versa 2, yurt dışında 199.95 dolarlık fiyatıyla ön satışa sunulmuş durumda. Akıllı saatin sevkiyatları ise 15 Eylül itibarıyla başlayacak. 229.95 dolar vererek özel versiyonu satın alanlar ise ekstra bir kayışa sahip olacak ve Fitbit Premium’dan 90 gün boyunca ücretsiz olarak yararlanabilecek.

İLGİLİ HABERLER