Teknoloji

Fitbit’ten giyilebilir ürünleri için yeni özellik

fitbit
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Kandaki oksijen seviyesini (SpO2) ölçebilen donanım, Fitbit‘in giyilebilir ürünlerinde uzun süredir mevcuttu. Ancak şimdiye kadar bu özellikten yararlanmak mümkün olmamıştı. Reddit’te yer alan habere göre; Fitbit Versa, Ionic ve Charge 3 ürünlerinde kandaki oksijen seviyesini ölçmeye başladı.

Kandaki oksijen seviyesini takip edilmesi sayesinde astım, kalp krizi ve uyku apnesi gibi sağlık problemlerinin tespiti ve kontrolü kolaylaşıyor. Bu imkandan ilk olarak kimlerin yararlanabileceği bilinmiyor. Fitbit’in cihaz türüne mi yoksa Premium abonelik durumuna göre mi dağıtım yaptığı belirsizliğini koruyor.

Fitbit’ten Engadget sitesine gönderilen açıklamada, kandaki oksijen seviyesi ölçümünün başladığı doğrulandı. Cihazlar, kızıl ve kızılötesi sensörlerden yararlanarak kandaki oksijen değişimini gözlemleyebiliyor. Şirket, sağlıklı kullanıcıların değerler arasında büyük bir fark görmeyeceğine dikkat çekiyor.

Fitbit SpO2 sensörünü kullanmaya doğru zamanda başladı

Fitbit’in bu özelliği doğru bir zamanda sunduğu söylenebilir. SpO2 sensörleri yeni bir şey olmasa da, bu sensörlerin kullanıldığı giyilebilir ürünlerin sayısı artıyor. Bu ürünlerden biri olan ve CES 2020’de tanıtılan Withings ScanWatch, kandaki oksijen seviyesi takibini temel özelliklerden biri olarak sunuyor.

Fitbit’in Google tarafından satın alınması, söz konusu özelliğin kullanım alanlarını değiştirebilir. Yine de, kandaki oksijen seviyesinin takip edilebilmesi sağlığını daha yakından izlemek isteyenler için kullanışlı bir imkan olarak değerlendirilebilir.

İLGİLİ HABERLER