Teknoloji

Fitbit Surge yakında pedal çevirenleri de izlemeye alacak

fitbit-surge-bisiklet-240315

Fitbit’in bir süre önce duyurduğu yeni zindelik saati Surge, bisiklete binenler için derli toplu bir aktivite takip desteği vermemesi nedeniyle eleştirilmişti. Ancak önümüzdeki ay yayınlanacak bir yazılım güncellemesiyle bu problem ortadan kalkacak. Güncelleme sayesinde dışarıda bisiklete binenler Fitbit Surge ile kat ettikleri mesafeyi, bisiklet üstünde geçirdikleri süreyi, ortalama hızlarını, kalp atış hızlarını ve yaktıkları kalori miktarını ölçebilecekler.

Kullanıcılar diledikleri takdirde Fitbit’in internet sitesi üzerinden daha kapsamlı verilere ulaşabilecek. Fitbit Surge’ün bisiklet sürücülerine yönelik desteği ilk olarak Kuzey Amerika’da aktif hâle gelecek. Desteğin küresel dağıtımı ise ilerleyen aşamalarda gerçekleşecek.

Surge’ün insanların şık giyimleriyle uyum içinde olmayabileceğini hesaba katan Fitbit, hesaplarında farklı sağlık takip cihazlarından gelen verileri de desteklemeye başladı. Bu destek sayesinde şıklığından taviz vermeden sağlıklarını sürekli olarak izlemek isteyenlerin daha küçük boyuttaki farklı cihazlardan faydalanmaları ve bu cihazların topladığı verileri yine Fitbit hesapları aracılığıyla görmeleri mümkün olacak. Fitbit Surge güncellemesi hafta içinde yayınlanacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER