Teknoloji

Fitbit Surge dahili GPS alıcı, kalp ritm ölçer ve çeşitli sensörlerle geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

fitbit-surge-271014-1

Spor ve egzersiz takip ekipmanlarıyla bilinen Fitbit’in yakında çıkması beklenen en son ürünü Fitbit Surge ile ilgili detaylar bir çevrim içi mağaza aracılığıyla sızdı.

Adım sayma ve benzeri işleri yerine getiren daha önceki Fitbit aktivite takip cihazlarından farklı olarak, Fitbit Surge GPS takip modülüne de sahip, böylelikle yakında bir mobil cihaz olmaksızın konum takip işlemlerini yerine getirebilecek. GPS sayesinde hareketler çok daha detaylı şekilde takip edilebilecek; hız, yön, çıkılan yükseklik, gidilen mesafe gibi bilgiler daha doğru şekilde elde edilebilecek. Tabii ki, bu işlevlerin pil ömrüne olumsuz etkilerinin bulunacağını da kabul etmek gerekiyor.

Fitbit Surge kalp ritm monitörü de barındıracak, böylelikle saat bu noktada da daha doğru ve net bilgiler verebilecek. Ayrıca kalori, çıkılan kat sayısı, atılan adım ve benzeri verilerin de daha sağlıklı elde edilmesini sağlayacak sekiz farklı sensör de Fitbit Surge’de yer alacak gibi görünüyor. Ayrıca bir akıllı telefona bağlanabilen Fitbit Surge gelen çağrı veya yazılı mesajların bildirimlerini tek bir bakışta görme, telefonda çalan şarkıların kontrolünü yapma imkanı da sağlayacak.

fitbit-surge-271014-2

Ekranın dokunma yeteneğine ve düşük güç tüketimli monokrom LCD özelliğe sahip olacağı görünüyor. Saat sayesinde koşu, bisiklete binme, ağırlık çalışma ve hatta uyku gibi aktivitelere ait verilerin takibini sağlıklı ve düzgün şekilde yapmak mümkün olacak.

Fitbit Surge suya da dayanıklı olacak. Android ve iPhone’a bağlı olarak çalışabilecek, NFC sayesinde telefonlarla tek dokunuşla eşleştirilebilecek. Cihaz şu sıralar Brookstone adlı bir çevrim içi mağazada 250 dolarlık fiyattan listeleniyor.

 

İLGİLİ HABERLER