Teknoloji

Fitbit’in yeni bileklikleri de cilt problemlerine neden oluyor

fitbit-surge-4

Fitbit bazı müşterilerini fiziksel olarak rahatsız etmeyi sürdürüyor. Şirket geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü egzersiz takip bilekliği Fitbit Force’u cilt problemlerine yol açtığına dair şikayetler üzerine ürünü geri çekmişti. Fitbit’in Force’un ardından piyasaya sürdüğü yeni bilekliği Fitbit Surge’ün de benzer problemlere yol açtığına dair iddialar sosyal medyada duyulmaya başladı. Fitbit Surge kullanıcıları Twitter’da derilerindeki kızarıklıkları gösteren fotoğraflar paylaşırken, şirketten yapılan açıklamada kullanıcılara bilekliklerini temiz ve kuru tutmaları ve zaman zaman bileklerinden çıkarmaları tavsiye edildi.

Fitbit cilt problemlerine çok küçük bir kullanıcı grubunda rastlandığının altını çizerken; cilt uzmanı doktorlar yaşanan problemlerin çeşitli sebeplerden kaynaklanabileceğini, bilekliği çok sıkı bağlamanın ve bileklikle deri arasında su kalmasının bu sebepler arasında olabileceğini ifade etti. Fitbit diğer giyilebilir ürün ve aksesuarların da benzer sorunlara yol açabileceğini, cihaz çıkarıldıktan sonra ise belirtilerin kısa süre içinde kaybolacağını öne sürdü.

fitbit-surge-cilt-problemi-120215

Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen Fitbit Force’un cilt problemlerine yol açtığının ortaya çıkmasının ardından şirketin CEO’su James Park, resmi bir özür mesajı yayınlamıştı. Konu hakkındaki inceleme devam ettiği sırada ise Fitbit Force piyasadan çekilmişti. James Park o dönemde yaptığı açıklamada kullanıcıların sadece yüzde 1.7’lik kısmının Fitbit Force kaynaklı cilt problemlerine maruz kaldığını belirtmişti. Aynı problemin Fitbit Surge’de de yaşanması ortada şirketin çözemediği bir problemin olduğunu düşündürüyor.

İLGİLİ HABERLER